Minunata lume a jucăriilor jpeg

Minunata lume a jucăriilor

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei în parteneriat cu Asociaţia „Muzeul Jucăriilor” – Bucureşti şi Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga”, vă invită în ziua de miercuri, 20 februarie, orele 11.00, la vernisajul expoziţiei temporare Minunata lume a jucăriilor.

Obiectele expuse fac parte dintr-o colecţie mai mare de jucării ce aparţine Asociaţiei „Muzeul Jucăriilor” din Bucureşti, al cărui membru fondator este d-nul ing. Cristian Dumitru. Ea a fost constituită, de-a lungul anilor, de un grup de „nostalgici” ce nu s-au putut despărţi de obiectele dragi ale copilăriei care sunt jucăriile, întreaga colecţie ajungând astăzi să numere peste 12.000 de piese.

Cu siguranţă că nu toate jucăriile din expoziţia noastră au poveşti vesele, dar avem certitudinea că ele vor reuşi, chiar şi pentru o clipă, să aducă un zâmbet pe chipul unui copil. Dacă doriţi, doar şi pentru câteva momente, să vă întoarceţi în timp la anii copilăriei, vă invităm cu drag să treceţi pragul acestei expoziţii.

Expoziţia este găzduită de sediul Central al Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga”, Calea Dorobanţilor nr. 104, şi va fi deschisă publicului până la sfârşitul lunii aprilie 2013, intrarea fiind liberă.