Micii orfevrieri la MNIR jpeg

Micii orfevrieri la MNIR

Atelierele de creaţie şi educaţie muzeală “Micii orfevrieri” reîncep la MNIR în expoziţia “Aurul şi argintul antic al României”. Muzeul Naţional de Istorie a României reia începând cu 19 februarie a.c., seria de ateliere de creaţie şi educaţie muzeală derulate în expoziţia “Aurul şi argintul antic al României”, sub genericul „Micii orfevrieri”.

“Aurul și argintul antic al României” reunește peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României. Expoziţia ilustrează, prin aceste obiecte de o deosebită valoare istorică, estetică şi simbolică, o perioadă de peste șase milenii.

“Micii orfevrieri” este un atelier de realizare a unor piese inspirate de obiectele istorice de podoabă din expoziţia amintită mai sus şi se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor care-i însoţesc, putându-se bucura împreună de această activitate (re)creativă.

Atelierele vor avea loc în zilele de miercuri şi vineri, începând cu ora 11.00, debutând cu un ghidaj în expoziţie, continuând cu modelaj din material fimo şi voie bună. Creaţiile vor lua forma finală în cuptorul de ceramică şi vor putea fi luate acasă de participanţi.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a atelierului, numărul de participanţi este cuprins între 10 (minim) şi 20 (maxim) de persoane. Taxa de participare este de 15 lei de persoană. Înscrierile se fac pe adresa de e-mail a Secţiei Relaţii cu Publicul, Compartimentul de Educaţie Muzeală:pr.mnir@gmail.com.