«Manevrele de toamnă ale oștirii române» la Muzeul Militar jpeg

«Manevrele de toamnă ale oștirii române» la Muzeul Militar

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 19 octombrie 2018

Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” găzduieşte sâmbătă, 27 octombrie 2018, în intervalul 10:00-14:00, manifestarea „Manevrele de toamnă ale oștirii române” dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri.

În holul de onoare al muzeului va fi deschisă o mini-expoziţie, intitulată „Onor făuritorilor Marii Uniri”, care va putea fi vizitată doar în data de 27 octombrie 2018, pe perioada desfășurii acțiunii. În această mini-expoziție vor fi prezentate publicului vizitator piese extrem de valoroase din patrimoniul Muzeului Militar Național: uniformele purtate de regele Ferdinand I și regina Maria, cu ocazia intrării triumfale în București, în fruntea armatei române, la 1 Decembrie 1918, precum și ordinul Ferdinand, instituit în anul 1930 pentru a recompensa personalitățile care și-au adus contribuția la înfăptuirea Marii Uniri.  

Pe toată perioada expunerii, prețioasele exponate vor fi străjuite de o gardă de onoare compusă din membrii grupurilor de reconstituire istorică, echipați în uniforme de epocă. 

Activitatea va cuprinde o serie de acţiuni cu caracter istorico-militar, desfăşurate în curtea interioară a muzeului, cu participarea mai multor grupuri de reconstituire istorică, reprezentând armatele care au participat la luptele desfăşurate în timpul Războiului cel Mare pe teritoriul ţării noastre.