"Lupu", ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu, va avea premiera în acest an jpeg

"Lupu", ultimul film în care a jucat Sergiu Nicolaescu, va avea premiera în acest an

📁 Istoria Filmului
Autor: Redacția
🗓️ 6 ianuarie 2013

Pentru că a iubit atât de mult filmul, Sergiu Nicolaescu a jucat până în ultimele săptămâni de viaţă. Ultima peliculă în care apare Sergiu Nicolaescu se numeşte Lupu şi va avea premiera anul acesta, informează stirileprotv.ro.

Drama Lupu este una dintre puţinele pelicule în care Sergiu Nicolaescu a acceptat să joace un rol cheie, sub bagheta altui regizor.

Lupu este lungmetrajul de debut al lui Bogdan Mustaţă, un regizor în vârstă de 35 de ani, care l-a ales pe Sergiu Nicolaescu să joace partitura unui bătrân înţelept.

"Era foarte disciplinat şi mult mai organizat decât noi. Practic, era primul înaintea tuturor pe platou. A fost o experienţă de viaţă şi de profesie pentru noi toţi", spune Bogdan Mustaţă.

Filmul prezintă povestea lui Lupu, un adolescent singuratic, ce trăieşte într-o lume imaginară, una creată de el ca să-i fie pe plac. Să răspundă dorinţelor şi emoţiilor sale. O aduce în lumea lui pe Clara, fata pe care o iubeşte. Atunci când nu mai e sigur dacă ea e reală sau imaginară, simte că pierde controlul şi vrea să evadeze. Sergiu Nicolaescu joacă în film rolul unui bătrân din blocul în care locuieşte Lupu.

Proiectul a fost selecţionat în cadrul Atelierului Festivalului de la Cannes. Bogdan Mustaţă a făcut filme de televiziune în Dubai şi Vietnam şi a câştigat Ursul de Aur la Berlin pentru scurtmetrajul "O zi bună de plajă", în 2008.

sursa:http://www.mediafax.ro