Lucian Boia ne propune o aventură în meandrele imaginarului cu noua sa carte jpeg

Lucian Boia ne propune o aventură în meandrele imaginarului cu noua sa carte

📁 Carte
Autor: Bogdan Vârşan
🗓️ 22 august 2011

„Omul diferit este un martor al istoriei, înregistrându-i cu fidelitate oscilaţiile, ca şi atitudinile schimbătoare ale spiritului uman. Este însă în acelaşi timp şi un martor al permanenţelor, punând în evidenţă unitatea şi continuitatea fundamentală care îi apropie pe oameni, indiferent de secol şi spaţiu de civilizaţie. Prin nenumăratele sale materializări, Omul diferit dovedeşte, în chip paradoxal, că omul real, creatorul său, deşi el însuşi mereu diferit, mereu altul, rămâne totuşi, în esenţă, acelaşi.“ (Lucian BOIA)

Editura Humanitas anunta o noua editie a volumului Între înger şi fiară Mitul omului diferit din Antichitate până în zilele noastrea istoricului Lucian Boia. In déjà consacratul sau stil, profesorul Boia ne propune din nou o aventura in meandrele imaginarului.

Aparuta prima data in Franta si fiind la a doua editie in limba romana cartea ne arata inca o data cat de stransa poate fi prietenia dintre fantezia creierului uman si pragmatismul istoriei. Citind volumul vom cunoaste pe rand extraterestri si amazoane, supraoameni si salbatici fiecare trecuti prin filtrul  fascinantului condei al lui Boia facand din acest vomul un volum pentru toate varstele, genurile, specializarile, atractiile, etc. Pentru cei falimiarizati déjà cu stilul Boia cartea nu va fi decat o noua delectare;pentru cei care inca nu i-au gustat fantezia aceasta este oportunitatea perfecta pentru a intra in bucataria unei noi lumi.