Lucian Boia, la “Picătura de cultură”, joi la TVR3 şi TVR Târgu Mureş jpeg

Lucian Boia, la “Picătura de cultură”, joi la TVR3 şi TVR Târgu-Mureş

📁 Recomandări de film
🗓️ 1 aprilie 2014

Joi, 3 aprilie, de la ora 21.30 sunteţi invitaţi la o nouă ediţie “Picătura de cultură” la TVR 3, în cadrul căreia îl veţi putea asculta şi revedea pe istoricul Lucian Boia.

Istoricul Lucian Boia, controversat din cauza gustului său pentru spectacular, s-a aflat pentru prima oară la Târgu-Mureş după 1989 şi a ţinut o conferinţă cu „România şi lumea de astăzi văzută de un istoric”.

Mai puţin cunoscut pentru cercetare, Lucian Boia s-a afirmat prin opere de interpretare prin care marchează distanţa faţă de înţelegerea istorică de sub Ceauşescu, perioadă în care şi-a fondat cariera la Universitatea din Bucureşti.

Conferinţa „România şi lumea de astăzi văzută de un istoric” susţinută la Târgu-Mureş a fost o sinteză a cărţilor istoricului Lucian Boia „De ce este România altfel?”, „Occidentul. O interpretare istorică” şi „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine.”

Ca orice istoric, Lucian Boia este preocupat de cauzalitate. Din punctul lui de vedere, Occidentul s-a dezvoltat rapid datorită accentului pus pe tehnologie şi mai puţin pe ştiinţa pură. În conferinţa susţinută la Târgu-Mureş, Lucian Boia a făcut o istorie pe scurt a României din Evul Mediu până astăzi, istorie raportată la restul lumii. El este de părere că perioada de vârf a României este cea interbelică.

Dacă doriţi să-l (re)ascultaţi pe Lucian Boia în conferinţă la Târgu-Mureş o puteţi face în această emisiune.

La TVR Târgu-Mureş emisiunea aceasta poate fi urmărită în două părţi difuzate joi, 3 aprilie, de la ora 18.40 şi joi, 10 aprilie, de la ora 18.40. Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.