Lucian Boia, 'Cum s a romanizat Romania'   lansare si sesiune de autografe jpeg

Lucian Boia, 'Cum s-a romanizat Romania' - lansare si sesiune de autografe

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 4 mai 2015

Joi, 7 mai, de la ora 19.00, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda lansarii cartii „Cum s-a românizat România” de Lucian Boia. La eveniment vor participa Lucian Boia si Gabriel Liiceanu.

O noua carte a lui Lucian Boia. si, ca de fiecare data, un subiect nou si o privire altfel. Noutatea demersului explica interesul din ce in ce mai mare pe care il starnesc lucrarile sale, si nu numai printre cititorii romani, ci si in afara Romaniei – dovada stând numeroasele traduceri in engleza, franceza si germana, ca si in maghiara, polona sau bulgara. Recent, la Universitatea din Jena i s-a acordat de catre Südosteuropa-Gesellschaft medalia „Konstantin Jirecek“ pentru merite deosebite in domeniul cercetarii istorice. „Lucian Boia a abordat in cartile lui teme noi, pornind pe urma unor mituri rar supuse dezbaterii“, se spune in Laudatio rostita cu acest prilej.

„Fiecare popor isi are propria experienta cu «ceilalti». Putine insa in asemenea masura si cu asemenea intensitate precum românii. Situat intr-o regiune «deschisa» si multa vreme vag structurata, actualul spatiu românesc a cunoscut o diversitate de dominatii politice si de infuzii etnice si culturale.“