Louis Theroux: Întoarcerea celei mai detestate familii din America – Secretele comunității baptiste Westboro jpeg

Louis Theroux: Întoarcerea celei mai detestate familii din America – Secretele comunității baptiste Westboro

📁 Recomandări de film
🗓️ 14 noiembrie 2013

BBC Knowledge va difuza marți, 19 noiembrie, de la ora 23:00, documentarul Louis Theroux:Întoarcerea celei mai detestate familii din America, care pătrunde în mijlocul comunității Bisericii Baptiste Westboro, renumită pentru clerul agresiv. În 2007, Louis Theroux și-a petrecut vara în mijlocul familiei Phelps, iar acum, se întoarce și o găsește mai plină de ură și mai lipsită de toleranță ca niciodată. El este perceput ca parte a profeției, oaia rătăcită trimisă de Dumnezeu pentru a-i mustra pe cei aleși.

Întocmai ca o sectă, această comunitate este convinsă că se apropie sfârșitul lumii și recurge la gesturi din ce în ce mai exagerate, precum incendierea Coranului. Însă, pe măsură ce comportamentul familiei devine din ce în ce mai extrem, câțiva dintre membrii mai tineri cedează. Astfel, Louis ia legătura cu cei care au decis să părăsească familia, conștienți că nu-și vor mai vedea părinții niciodată.

Deși Louis află că familia Phelps a devenit mai răzbunătoare, mai plină de ură și mai controversată ca oricând, el regăsește, în același timp, o familie care se îndreaptă către un viitor nesigur, pierzându-și din membri și încercând să strângă din ce în ce mai mult legăturile cu cei tineri.

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe:de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.