Lansări de carte la Gaudeamus jpeg

Lansări de carte la Gaudeamus

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 16 noiembrie 2011

Săptămâna viitoare, între 23 și 27 noiembrie, are loc, așa cum ne-am obișnuit, Târgul de Carte Gaudeamus, la Pavilionul Central Romexpo. Ca și în anii trecuți, editurile (multe la număr) vă așteaptă cu foarte multe cărți, mai vechi sau mai noi. Dintre cărțile lansate la această ediție a Târgului, am selectat câteva titluri de cărți de istorie care s-ar putea să vă intereseze.

Editura Humanitasare un program foarte bogat în ceea ce privește lansările. Astfel, miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18.30, are loc lansarea cărții Moartea Ceauşeştilor. Adevărul despre o lovitură de stat comunistă, de Catherine Durandin, la care vor participa autoarea, Florin Ţurcanu și Cătălin Strat.

Vineri, 25 noiembrie, la ora 16.00, Ioan Stanomir își lansează cartea Umbre pe pânza vremii. Secvenţe de istorie intelectuală.Îi veți putea asculta pe Ioana Pârvulescu, Ioan Stanomir, Cristian Vasile. În aceeași zi, dar de la ora 18.00, are loc lansarea unei lucrări foarte vechi, dar care încă trezește interesul:Amintiri din Junimeade Iacob Negruzzi. Vor vorbi cu ocazia aceasta Grete Tartler, Ioana Pârvulescu și Dan C. Mihăilescu.

Tot la Humanitas, sâmbătă, 26 noiembrie, de la 11.30, are loc lansarea lucrării Politicile culturale comuniste în timpul regimului Gheorghiu-Dejde Cristian Vasile, unde la care îi puteți întâlni pe Cristian Vasile, Cristian Bogdan Iacob și Cătălin Strat. La ora 12.00 se desfășoară un eveniment special:lansarea a două cărți semnate de Neagu Djuvara:Răspuns criticilor mei şi neprietenilor lui Negru Vodă și Thocomerius-Negru Vodă. Un voivod de origine cumană la începuturile Ţării Româneşti, ediţie adăugită. Aici aveți șansa de a-i asculta pe Neagu Djuvara și pe Ştefan Andreescu.

Ziua continuă la standul Humanitas cu lansarea ultimei cărți semnate de Lucian Boia, Capcanele istoriei. Elita intelectuală românească între 1930-1950de Lucian Boia. Vor vorbi aici autorul, Florin Ţurcanu, Sorin Lavric și Gabriel Liiceanu.

Duminică, 27 noiembrie, de la 11.30, se lansează cartea Jurnalul Annei Frank, prezentată de Ioan Stanomir, Gheorghe Nicolaescu și Lidia Bodea.

La standul editurii Polirom, joi, 24 noiembrie, de la ora 18.00, are loc lansarea unei cărți semnate de Tony Judt, Cabana Memoriei, prezentată de Horia-Roman Patapievici și Silviu Lupescu. În ziua de sâmbătă, de la 12.30, va fi lansat volumul al II-lea al lucrării Politica pronatalistă a regimului Ceauşescu. Cu această ocazie vor vorbi Mihaela Miroiu, Bogdan Iacob, Adrian Şerban. Duminică, 27 noiembrie, de la ora 12.00, se desfășoară lansarea unei lucrări semnate de Cristian Preda:Rumânii fericiţi. Vot şi putere de la 1831 pînă în prezent, la care vor vorbi Mihai-Răzvan Ungureanu, Sorin Alexandrescu și Adrian Şerban

La standul Editurii Paralela 45, joi 24 noiembrie, la ora 17.00 are loc lansarea unei cărți  semnate de  Daniel Appriou:Trucuri şi stratageme ale istoriei.

Multe alte cărți, de istorie și nu numai, vă așteaptă săptămâna viitoare la Gaudeamus. Nu ratați ocazia!

Programul de vizitare a târgului este următorul:

  • miercuri, 23 noiembrie:10.00-20.00
  • joi, 24 noiembrie:10.00-20.00
  • vineri, 25 noiembrie:10.00-20.00
  •  sâmbătă, 26 noiembrie:10.00-20.00
  • duminică, 27 noiembrie:10.00-20.00

Accesul general al vizitatorilor în incinta târgului va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 4 lei, şi a abonamentelor (valabile pentru întreaga perioadă a târgului, în valoare de 10 lei). Elevii, studenţii, cadrele didactice, pensionarii, membrii uniunilor de scriitori şi jurnaliştii au intrarea liberă, pe baza documentelor specifice vizate la zi (carnet de elev/student, legitimaţie de membru/serviciu, talon de pensie).