Lansare: "Şi eu am trăit în comunism"  O carte care întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor jpeg

Lansare: "Şi eu am trăit în comunism". O carte care întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 19 ianuarie 2016

Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 23 ianuarie, începând cu ora 17, 00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la o întâlnire cu Victor Rebegiuc, Andrei Cornea, Ioana Pârvulescu şi Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas, despre volumul colectiv „Şi eu am trăit în comunism“ coordonat de Ioana Pârvulescu.

Viaţa de zi cu zi din comunism, reconstituită de 95 de autori:scriitori, medici, actori, profesori, ingineri, muncitori etc. Peste 360 de mici povestiri al căror fir roşu e absurdul, iar aici culoarea firului e chiar justificată. Fapte diverse de acasă, de la serviciu, din vacanţe, de la şcoală şi facultate, de la muncă patriotică, din călătorii. Probleme administrative, dragoste şi tot ce mai ţine de viaţa însăşi.

Cartea nu conţine ideologie şi nu porneşte de la premise politice. Dacă din ea rezultă o concluzie politică sau o voluptate estetică, aceasta e problema intimă a cititorului.

Se poate parcurge ca un roman (fragmentele ei se leagă într-o poveste dramatică), se poate urmări ca un film plin de situaţii nebuneşti, imposibile, tip „Good bye, Lenin!“, sau, pentru cei care suferă de nerăbdare, se poate zapa.

Te face să plângi, să râzi, să gândeşti. Întăreşte memoria şi se recomandă în special uitucilor.