Lansare de carte regală la Ateneu: „Săvârșin  Detaliul” și „Calendar regal 2016” jpeg

Lansare de carte regală la Ateneu: „Săvârșin. Detaliul” și „Calendar regal 2016”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 8 decembrie 2015

Luni, 14 decembrie 2015, începând cu ora 17.00, Curtea Veche Publishing și Filarmonica „George Enescu” vă invită la Ateneul Român pentru a sărbători sfârșitul de an printr-un eveniment regal. Calendarul regal 2016 și albumul „Săvârșin. Detaliul” de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României vor fi lansate în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Alături de Iren Arsene, director și cofondator al editurii Curtea Veche, vor lua cuvântul pictorul Ștefan Câlția și actrița Oana Pellea. Gazda evenimentului va fi domnul Andrei Dimitriu, Director General al Filarmonicii “George Enescu”.

Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului Român (Str. Benjamin Franklin, nr. 1-3) și va include o sesiune de autografe. Intrarea este liberă, însă pentru o bună organizare vă rugăm să confirmați prezența la adresa evenimente@curteaveche.ro.

Albumul „Săvârșin. Detaliul”, semnat de Principesa Margareta a României și Principele Radu al României, prezintă Castelul Regal de la Săvârşin din perspectiva detaliilor legate de construcţie şi decoraţiuni. Este bogat ilustrat cu fotografii color ale interioarelor şi clădirilor din jur, printre care au fost introduse şi câteva fotografii făcute în anii 1940, pe vremea când Regina-Mamă Elena se îngrijea de castel. Familia Regală română a reintrat în posesia domeniului şi a castelului în anul 2001, când a fost demarat un proces îndelungat de reconstrucţie, recondiţionare şi reamenajare, pentru a elimina intervenţiile haotice din perioada comunistă asupra elementelor decorative ale proprietăţii. 

Autorii descriu în amănunt spaţiile, mobilierul, decoraţiunile interioare şi exterioare, bibelourile, obiectele de valoare atât materială, cât şi sentimentală pe care le-au recuperat de la deteriorare, de-a lungul anilor, cu mari costuri materiale şi de energie umană, ajutaţi fiind de artişti plastici şi de meşteri din zonă, în perspectiva deschiderii domeniului şi a castelului, fie şi parţială, spre vizitarea de către publicul larg.

Calendar regal 2016

Pentru anul 2016, Curtea Veche Publishing propune o nouă ediție a „Calendarului regal”. Aceasta prezintă noi imagini cu membrii familiei regale și momente marcante pentru istoria țării, păstrându-se caracteristicele Calendarului dedicat anului 2015. Fiecare lună a anului are dedicată o pagină ce indică o serie de momente din istoria modernă, petrecute în luna respectivă. Prin design și calitate, prin unicitatea și valoarea sa documentară, „Calendarul regal 2016” reprezintă mai mult decât o simplă tipăritură, putând fi cadoul ideal pentru pasionații istoriei, dar și pentru publicul larg care dorește să cunoască mai multe despre personalitățile regale ale României. 

Volumele sunt disponibile în librăriile din țară și în magazinul online curteaveche.ro la prețurile de 50 lei („Săvârșin. Detaliul”) și 45 lei („Calendarul regal”).

12308723 1085919558120127 5010734696569712280 n 0 jpg jpeg