La TV în perioada 15 octombrie 15 noiembrie jpeg

La TV în perioada 15 octombrie-15 noiembrie

📁 Recomandări de film
Autor: Florentina Ţone
🗓️ 25 octombrie 2016

Ediţie specială:alegerile din SUA, 5-8 noiembrie, Viasat History

Aşii amanetului, din 31 octombrie, HISTORY

Comoara de pe RMS Republic, din 30 octombrie, HISTORY

Ediţie specială:alegerile din SUA

De sâmbătă, 5 noiembrie, până marți, 8 noiembrie, Viasat History oferă o colecţie de programe speciale, care marchează alegerile prezidențiale din SUA. 

Între acestea, „Asasinarea lui JFK”:la jumătate de secol după focurile de armă care au îndoliat America, acest documentar aduce o nouă perspectivă asupra infamului incident din noiembrie 1963. Mai departe, „Lyndon B. Johnson – succesorul lui Kennedy” examinează viața și moștenirea lăsată în urmă de politicianul texan al cărui destin a fost de a prelua frâiele puterii de la predecesorul său carismatic, devenind cel de-al 36-lea președinte. 

Programul include și seria „Barack Obama:așteptări extraordinare”, care prezintă primul mandat al președintelui, și „Jackie fără Jack”, care se concentrează pe viața văduvei lui JFK.

Viasat History,  Sâmbătă, 5 noiembrie-marți, 8 noiembrie, ora 23:00

Aşii amanetului

Pentru a marca momentul alegerilor care au loc pe 8 noiembrie în Statele Unite ale Americii, „Aşii amanetului” adoptă o tematică prezidenţială şi prezintă o colecţie de episoade legate de posesiunile preşedinţilor. Veţi trece pragul unei case de amanet din Las Vegas, unde trei generaţii ale familiei Harrison – bunicul Richard, fiul Rick şi nepotul Corey – conduc împreună o afacere de familie. Cei trei au amanetul în sânge şi îşi folosesc calităţile şi experienţa pentru a evalua cu atenţie obiectele pitoreşti aduse de clienţi.

HISTORY,  De luni până vineri, din 31 octombrie, ora 20:30

Comoara de pe RMS Republic

La 80 km de coasta din Nantucket zace scufundată epava RMS Republic, cu comoara ei secretă. Republic, un faimos vas de linie al companiei White Star, a traversat oceanul cu trei ani înaintea Titanicului şi a avut o soartă asemănătoare. Imediat după ce s-a scufundat au început să circule zvonuri despre comoara de la bord, dar Republic şi-a păstrat secretul timp de mai bine de un secol, până acum. 

Vânătorul de comori Martin Bayerle şi-a petrecut 35 de ani din viaţă investigând RMS Republic şi dovedind existenţa preţioasei sale încărcături, de 150.000 de monede de aur American Eagle. Nu e prima dată când Martin răspunde chemării aurului. În 1987 a strâns milioane de dolari pentru o expediţie de recuperare a comorii, dar a căutat în partea greşită a uriaşului vapor şi s-a întors acasă cu mâna goală. Eşecul l-a lăsat falit, a fost dat în judecată, soţia l-a părăsit şi, în cele din urmă, a ajuns la închisoare. Dar obsesia lui faţă de Republic nu s-a diminuat. Acum, cu ajutorul fiului său Grant, Martin se întoarce pe epavă pentru a mai căuta o dată comoara.

HISTORY,  Duminica, din 30 octombrie, ora 21:00