Autor 3284 vizualizări


Nazismul: proiecte malefice, din 27 noiembrie, Viasat History
Vikingii, din 30 noiembrie, HISTORY
Secretele carelor de luptă chinezeşti, 1 decembrie, Viasat History
Însemnările unui tânăr medic, din 3 decembrie, Viasat History

Secretele carelor de luptă chinezeşti

Timp de mai bine de o mie de ani, carele de luptă au gonit cu zgomot asurzitor pe câmpurile de bătălie ale Chinei, dominând arta războiului – aici mai mult decât în orice alt loc de pe Pământ. În cadrul unui experiment special, o echipă de experţi din China şi din Occident colaborează pentru a descifra secretele acestei arme supreme, într-o perioadă în care statutul şi puterea se reflectau în numărul de care de luptă ale unui războinic. Apelând la dovezi arheologice găsite la Hubei, Jiangsu şi în alte părţi, echipa construieşte şi testează o copie fidelă a unui astfel de car, pentru a vedea cum ar putea îmbunătăţirile aduse de designul lor să crească eficienţa acestei arme. Carul de luptă a fost simbolul suprem al succesului şi rămâne marea maşinărie-minune a Chinei Antice.  

VIASAT HISTORY
Vineri, 1 decembrie, ora 22:45

Vikingii

În sezonul 5 se declanşează războiul civil, după fratricidul şocant care s-a întâmplat la finalul seriei precedente. Uciderea lui Sigurt de către fratele său, Ivar, pregăteşte terenul pentru bătăliile care vor urma, în timp ce fiii lui Ragnar – Bjorn, Ivar, Ubbe şi Hvitserk – pun la cale următoarele mişcări după răzbunarea morţii tatălui lor.  


În continuarea noii serii, Ivar Fără Os îşi afirmă supremaţia asupra Marii Armate Păgâne, în timp ce Lagertha domneşte ca regină în Kattegat. Mai mult, Bjorn îşi urmează destinul pe Marea Mediterană şi Floki, care jeleşte moartea soţiei sale, Helga, porneşte pe mare lăsându-şi soarta în mâinile zeilor. Printre protagoniştii din sezonul 5 se regăsesc actori cunoscuţi ca Jonathan Rhys Meyers, care s-a alăturat acestei noi serii în rolul episcopului Heahmund, împreună cu vedetele deja consacrate ale serialului – Katheryn Winnick (Lagertha), Gustaf Skarsgård (Floki), Alexander Ludwig (Bjorn), Alex Høgh Andersen (Ivar Fără Os), Jordan Smith (Ubbe) şi Marco Ilso (Hvitserk).

HISTORY
Joia, din 30 noiembrie, ora 21:00

Însemnările unui tânăr medic 


Jon Hamm şi Daniel Radcliffe joacă rolurile principale în acest serial inspirat de opera romancierului rus Mihail Bulgakov. În primul sezon, un medic de vârstă mijlocie, dr. Vladimir Bomgard, reflectează asupra tinereţii lui, când lucra în spitalul unui mic oraş din Rusia, Murievo, în timpul Revoluţiei Ruse. În al doilea sezon al seriei suntem în 1918 şi Rusia a căzut pradă războiului civil, iar un tânăr medic se luptă cu dependenţa de morfină, care îl distruge. Sub privirea critică a eu-lui său mai vârstnic, tânărul se străduieşte să meargă mai departe, prins între viaţa de spital, eforturile personalului medical, Războiul Civil şi momentele petrecute cu o aristocrată frumoasă şi tânără, Nataşa.

VIASAT HISTORY
Duminica, din 3 decembrie, ora 22:00

Nazismul: proiecte malefice


Pe 30 ianuarie 1933, Adolf Hitler devenea cancelarul Germaniei, cu planul de a crea o nouă naţiune, după chipul şi asemănarea sa. De atunci încoace, generaţii întregi s-au întrebat tulburat cum au reuşit naziştii să-i convingă pe germanii obişnuiţi să adere la viziunea lui Hitler, care a dus în final la genocid şi război total. Această serie în şase părţi încearcă să afle cum au fost seduşi germanii să susţină nazismul, prin puterea de convingere a unui plan remarcabil, susţinut de o tehnologie strălucită şi de o propagandă perfidă.

VIASAT HISTORY
Lunea, din 27 noiembrie, ora 22:00