La TV în perioada 15 mai 15 iunie 2017 jpeg

La TV în perioada 15 mai-15 iunie 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 17 mai 2017

Mozart la Londra, 18 mai, Viasat History

Eroii din trupele speciale, din 23 mai, HISTORY

Comoara lui Cooper, din 28 mai, DISCOVERY

Centenar JFK, 29 mai, Viasat History

101 nume importante pentru secolul XX, 15 mai-19 iunie, Viasat History

Mozart la Londra 

Sosit acolo în 1764, la vârsta de opt ani, micul Mozart a văzut în Londra georgiană promisiunea unor oportunităţi fără rival în lumea muzicii. Dar între exigenţele unui concert dat la Curtea Regală, umilinţele suferite pentru că făcea trucuri pe claviatură într-un pub londonez, o boală aproape fatală şi interpelările răutăcioase de care avea parte pe străzi, copilul a dus o viaţă deloc uşoară.

Totuşi, Londra avea să fie un punct de cotitură în viaţa lui, fiindcă acolo şi-a făcut marele debut muzical tânărul Mozart, înflorind dintr-un pianist precoce într-un nou compozitor plin de forţă. Lucy Worsley, curator-şef al Palatelor Regale Istorice, ne arată că aici, pe pământul Angliei, şi-a compus Mozart prima simfonie şi, cu ajutorul unei interpretări „la comandă”, ne prezintă modul în care experienţele din Londra l-au inspirat pe Mozart în cariera lui colosală.

Viasat History

Joia, 18 mai, ora 8:55

Mozart JPG jpeg

Centenar JFK

De multe ori, momentul definitoriu din viaţa lui John F. Kennedy pare să fie moartea lui. Asasinarea lui, în noiembrie 1963, a ajuns să fie privită ca un punct de cotitură în istoria Americii, care a virat atunci de la o epocă a inocenţei şi speranţei către una dominată de violenţă şi schimbare. JFK însuşi a fost transformat, devenind dintr-un simplu om o adevărată legendă. Însă această interpretare a istoriei poate ascunde omul fascinant şi contradictoriu din spatele mitului. Celebrând împlinirea a 100 de ani de la naşterea lui JFK, urmărim cum a devenit el preşedinte şi ce viaţă a dus în interiorul dinastiei Kennedy.

Viasat History

Luni, 29 mai, de la ora 22:00

3 Eroii din trupele speciale (2) jpg jpeg

Eroii din trupele speciale 

Documentarul realizează un portret autentic al mediului periculos în care acţionează militarii de azi şi aruncă o privire unică asupra provocărilor extreme cărora trebuie să le facă faţă aceştia. Fiecare episod include interviuri personale, imagini reale filmate sau fotografiate în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan. Aceasta e experienţa umană a războiului: poveşti adevărate despre eroism, bravură, camaraderie, sacrificiu şi onoare.

HISTORY

Marţea, din 23 mai, ora 21:00

Comoara lui Cooper

În anii 1960, temerarii astronauţi americani din grupul supranumit „The Original 7” se bucurau de statutul unor adevărate staruri rock. Pionier al călătoriilor în spaţiu, Gordon Cooper stabilise un record care rezistă şi astăzi: cel mai lung zbor spaţial din istoria SUA al unui astronaut singur. Într-una dintre misiunile sale, în timp ce studia Pământul ca să găsească centrale nucleare, Gordon a descoperit şi altceva: epave ale unor vase. Lucrând în secret mai multe decenii şi folosind informaţiile adunate în timp ce se rotea pe orbită în jurul planetei, Gordon a creat un document care putea deveni o sursă de bogăţie inimaginabilă: o hartă a mai multor comori, văzute din spațiu, pe care, înainte să moară, i-a arătat-o vechiului său prieten Darrell Miklos. Acest program dezvăluie adevărul şi comorile lui Gordon, căci Darrell pleacă acum la drum cu misiunea de a îndeplini visul lăsat moştenire de prietenul lui.

DISCOVERY

Duminica, din 28 mai, ora 22:00

REZERVA 101 personalitati Coco Chanel jpg jpeg

101 nume importante pentru secolul XX 

Istoria omenirii este o poveste fără sfârşit despre schimbare, revoluţie şi evoluţie – dar cu siguranţă nu există o altă sută de ani care să fi schimbat lumea atât de dramatic, de rapid sau de ireversibil ca secolul XX. În acest program, facem o listă cu cei care, spun experţii, au avut cea mai mare influenţă şi cel mai puternic impact asupra secolului, a lumii noastre şi a modului nostru de viaţă.

Viasat History

Lunea, 15 mai-19 iunie, ora 18:10