La TV în perioada 15 mai 15 iunie jpeg

La TV în perioada 15 mai-15 iunie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 16 mai 2016

Garderobierul, 18 mai, HBO

Restaurări, din 19 mai, HISTORY

Cernobîl:30 de ani mai târziu, din 22 mai, Animal Planet

Pasionat de renovări, din 29 mai, Animal Planet

Garderobierul

Filmul spune povestea amuzantă și emoționantă a unei seri fatidice din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când mai mulți actori pregătesc piesa lui Shakespeare, „Regele Lear”.

Într-un mic teatru englez, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, mai mulți actori pregătesc producția „Regele Lear”, după piesa lui Shakespeare. Bombele cad, sirenele se aud, cortina se va ridica într-o oră, dar actorul Sir (Anthony Hopkins), care îl interpretează pe Lear, a dispărut. Cabinierul lui, Norman (Ian McKellen), încearcă să mențină calmul și să se asigure că piesa se va juca, dar oare Sir va veni la timp și va fi capabil să joace? Filmul este o poveste înduioşătoare despre prietenie și loialitate, iar Sir își analizează realizările și încearcă să-și repare relațiile turbulente cu cei care lucrează pentru el înainte de ridicarea cortinei.

HBO,  Miercuri, 18 mai, ora 20:00

Cernobîl:30 de ani mai târziu

Documentarul analizează cea mai cumplită catastrofă nucleară din istoria lumii, explozia care a trimis în atmosferă un nor cu o încărcătură radioactivă de 100 de ori mai ridicată decât radiațiile emise de bombele atomice de la Hiroshima și Nagasaki la un loc. Doi cercetători au acum acces total în zona din jurul reactorului nuclear de tristă amintire:biologul Rob Nelson și antropologul Mary-Ann Ochota investighează cum au fost afectate, după 30 de ani, mediul și animalele sălbatice din cea mai contaminată zonă de pe glob. Cei doi pot rămâne acolo oricât de mult au nevoie pentru cercetările lor, însă trebuie să se asigure că nu se expun la un nivel de radiații inacceptabil. 

Animal Planet,  Duminica, din 22 mai, ora 22:00

Restaurări

Serialul „Restaurări” se întoarce cu o nouă distribuţie, urmărind cinci dintre cele mai bune ateliere de restaurări din Statele Unite ale Americii, care nu doar că restaurează fragmente din istoria americană, ci creează noi piese uimitoare pornind de la obiecte de colecţie. Fiecare atelier are specialitatea sa:de la automobile clasice la panouri rare sau motociclete unice. Restauratorii îşi dovedesc măiestria şi ne ajută să explorăm frumuseţea fiecărui obiect, locul său în istorie şi efectul său asupra culturii populare. 

HISTORY,  Joia, din 19 mai, ora 22:00

Pasionat de renovări

Acest documentar îl urmărește pe Jay Chaikin, maestru în renovări, care preia împreună cu echipa lui diverse structuri vechi, scoase din uz, și le readuce la viață sub formă de spații rezidențiale unice. Jay e pasionat de ideea de a apropia oamenii mai mult de natură, prin proiecte pline de imaginație – indiferent dacă transformă un siloz abandonat într-un bar amenajat în stil industrial sau dacă face dintr-un autobuz din anii 1940 o casă de oaspeți extravagantă. Împreună cu oamenii lui extrem de pricepuți, el nu se mulțumește doar să caute tot felul de ruine ale trecutului, ci le transformă în structuri care arată ca și când ar fi fost așezate acolo de natură.

Animal Planet,  Duminica, din 29 mai, ora 22:00