La tv în perioada 15 ianuarie   15 februarie jpeg

La tv în perioada 15 ianuarie - 15 februarie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 19 ianuarie 2017

Documentare, filme, seriale. Toate la tv în perioada 15 ianuarie-15 februarie.

Vikingii se întorc

  „Vikingii”, o saga de familie care spune poveștile remarcabile ale vieților și aventurilor epice ale invadatorilor și exploratorilor Evului Mediu Întunecat, revine la HISTORY cu episoadele celui de-al patrulea sezon.

 În premiera mijlocului de sezon, reapariția lui Ragnar în Kattegat pornește un lanț de evenimente pe care nimeni – în afară de Seer – nu și le-ar fi putut imagina. El ajunge acasă pe neașteptate pentru a vedea ceea ce a devenit fiul său și pentru a rezolva treburi neterminate cu Regele Ecbert (Linus Roache) în Wessex. Între timp, Lagertha (Katheryn Winnick) plănuiește o luptă pentru putere în Kattegat, iar Bjorn (Alexander Ludwig) vrea să-şi îndeplinească visul de a explora Marea Mediterană într-o nouă barcă construită pentru el de Floki (Gustaf Skarsgård).

vikingii 2 jpg jpeg

„Se întâmplă foarte multe lucruri diferite”, spune creatorul şi scenaristul Michael Hirst despre episoadele celui de-al patrulea sezon. „Intră mult mai adânc în unele zone, în aspectele sentimentale, în relații. Are și bătălii extraordinare, într-adevăr, dar în esență este o călătorie foarte, foarte emoțională. Am propulsat Vikingii la cel mai înalt nivel al dramei istorice urmând firul poveștii inspirate din evenimente reale, precum navigarea pe Marea Mediterană a lui Bjorn Cot de Fier sau transformarea lui Ivar Fără Os în cel mai de temut războinic din toate timpurile. Nu este povestea unui singur om, ci saga lui Ragnar și a fiilor săi”.

Al cincilea sezon din „Vikingii”, în care distribuția este completată de câștigătorul Globului de Aur Jonathan Rhys Myers („Dinastia Tudorilor”), este în etapa de producție în Irlanda.

HISTORY

Duminica, 15 ianuarie, ora 22:00

Cele 6 regine ale lui Henric al VIII-lea

Henric al VIII-lea este un rege de tristă faimă din istoria Angliei, devenit celebru pentru că s-a căsătorit de şase ori în timpul domniei sale de 36 de ani. Cele şase regine ale lui au fost nişte femei formidabile – ambiţioase, curajoase sau necruţătoare. Dar toate l-au influenţat pe cel care şi-a început domnia ca un prinţ al Renaşterii, a devenit un monstru şi a sfârşit ca un bătrân încărcat de regrete. Rând pe rând, aceste regine şi-au modelat nu numai regele, ci şi ţara pe care au cârmuit-o.

Viasat History

Joia, din 26 ianuarie, ora 22:00

005 dancer 005   960 jpg jpeg

Dansatorul

„Băiatul rău al baletului”, Sergei Polunin, născut în Ucraina, a devenit, la doar 19 ani, cel mai tânăr dansator principal al companiei de balet din Londra din toată istoria sa. Dar doi ani mai târziu, aflat pe culmile succesului, a renunțat la tot, hotărât să nu mai danseze niciodată. Acest documentar, regizat de Steven Cantor, urmărește viața acestui maestru legendar, de la începuturile sale din Ucraina la interpretările extraordinare din Marea Britanie, Rusia și America, unde David LaChapelle l-a filmat dansând pe melodia „Take Me to Church” a lui Hozier, iar înregistrarea a devenit virală. Dincolo de a sărbători talentul brut și ambiția nebunească a lui Polunin, documentarul analizează modul în care este foarte posibil ca averea și succesul să nu fie suficiente când vine vorba de găsirea identității personale și profesionale.

HBO2

Miercuri, 18 ianuarie, ora 16:50

Marile speranţe

Aceasta este adaptarea generoasă a romanului clasic al lui Charles Dickens, în care orfanul Pip devine un gentleman adevărat după ce viaţa lui e schimbată total de un binefăcător misterios. Într-o zi rece de iarnă, Pip, un băiat orfan, de 11 ani, se întâlneşte cu un deţinut evadat, pe nume Magwitch. Acesta îi porunceşte puştiului îngrozit să fure o pilă din atelierul unchiului său, ca să-şi poată scoate cătuşele. Când Pip se întoarce, aduce nu numai pila, ci şi ceva de mâncare – un gest nevinovat şi plin de bunătate, care va avea urmări pe termen lung pentru amândoi. Într-o combinaţie de thriller şi mister, povestea lor vorbeşte despre obsesie, corupţie, răzbunare, mântuire şi iertare.

Viasat History

Duminica, 15, 22, 29 ianuarie, ora 22:00