La TV în perioada 15 decembrie   15 ianuarie jpeg

La TV în perioada 15 decembrie - 15 ianuarie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 19 decembrie 2016

Documentare, filme, seriale. Toate la tv în perioada 15 decembrie-15 ianuarie.

Ciudățenii naziste, 15 decembrie, National Geographic

Maratonul:bombele din Ziua Patrioților, 21 decembrie, HBO

Cele mai mari farse din istorie, 9 ianuarie, Viasat History

Maratonul:bombele din Ziua Patrioților

Documentarul realizat de HBO prezintă povestea dramatică a atacului terorist din aprilie 2013 de la maratonul din Boston prin experiențele oamenilor care au fost afectați, dar și consecințele zilei din mai multe perspective. Pornind de la evenimentele tragice din ziua atacului și ajungând la condamnarea la moarte a lui Dzhokhar Tsarnaev, filmul oferă imagini surprinse de camerele de supraveghere, imagini prezentate la știri, înregistrări personale și interviuri în exclusivitate cu supraviețuitorii și familiile lor, precum și cu cei care au ajuns primii la fața locului, cu anchetatorii, cu oficiali ai guvernului și cu reporterii de la Boston Globe, care au câștigat un premiu Pulitzer pentru modul în care au prezentat atacul. Confruntându-se cu amenințarea terorismului, un cuplu proaspăt căsătorit, o mamă și fiica ei și doi frați – cu toții răniți grav de explozie – se confruntă cu provocările recuperării fizice și emoționale pe măsură ce ei și familiile lor încearcă să-și recapete viețile și comunitățile.

HBO

21 decembrie, ora .00

 

Ciudățenii naziste

Șapte decenii de la cel de-al Doilea Război Mondial... pe măsură ce memoria vie se estompează, colțurile întunecate ale lumii online devin tot mai populate cu povești bizare. Dr. Sam Willis, istoric din Marea Britanie, și Robert Joe, explorator urban coreeano-american, își pun laolaltă talentele și pornesc într-o călătorie cu misiunea de a clarifica lucrurile.

nazisti 55679 custom jpg jpeg

Cei doi formează unul dintre cele mai ciudate cupluri de investigatori de la Mulder și Scully încoace, dar sunt la fel de hotărâți să scoată adevărul la lumină. Fie că este vorba despre naziști care cochetează cu ocultismul, cel mai grav atac al unui crocodil asupra omului sau un tren cu aur furat dispărut de mult, întorsăturile și schimbările fiecărei povești ne vor demonstra că, atunci când este vorba de război, adevărul este deseori mai ciudat decât ficțiunea. Nu ratați episoadele „Castelul bântuit al lui Himmler”, „Soldații drogați ai lui Hitler” și „Fortăreața artei”.

National Geographic

15 decembrie, ora 22.00

Cele mai mari farse din istorie

Acestea sunt poveştile celor mai mari farse din lume, văzute chiar prin ochii celor care le-au pus la cale şi apoi le-au încheiat. Cum a reuşit celebrul „Jurnal al lui Hitler” să păcălească atât de mulţi oameni? Cum a făcut atâta vâlvă faimosul film despre „autopsiile extratereştrilor”? Cum a creat panică în America transmisia radio a lui Orson Welles, cu „Războiul lumilor”? Cum a fost posibil ca „descoperirea omului de Piltdown” să păcălească lumea atât de mult timp?

hgh s1 alien autopsy image 01 jpg jpeg

Această serie explică de ce, uneori, împrejurările istorice au permis acceptarea unor astfel de farse, altminteri deloc plauzibile, şi prezintă oameni cu totul neobişnuiţi. Printre aceştia se numără ucigaşul condamnat din controversatul caz „Papillon” şi omul care timp de 20 de ani a campat pe malurile lui Loch Ness, căutând să-l întrezărească pe celebrul monstru. Cine a gândit aceste farse? Şi din ce motive? Cine i-a dat de gol pe autori şi ce consecinţe a avut fiecare dintre aceste poveşti? Urmărim noi imagini din locaţii devenite celebre datorită acestor farse, noi interviuri cu cei implicaţi, imagini de arhivă atent studiate de cercetători, reconstituiri special filmate şi contribuţii are unor autorităţi şi experţi de marcă. Un program care demonstrează fără umbră de îndoială cât de adevărată este vechea zicală conform căreia nu e posibil să păcăleşti pe toată lumea, tot timpul.

Viasat History

De luni, 9 ianuarie, ora 22:00