La TV în perioada 15 aprilie 15 mai jpeg

La TV în perioada 15 aprilie-15 mai

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 15 aprilie 2015

Colosseum-ul, întreaga poveste, 28 aprilie-5 mai, Viasat History

Pe urmele antichităţilor, din 27 aprilie, HISTORY

Ultimul rege al Scoţiei, 5 mai, HBO

 

Colosseum-ul, întreaga poveste

Această miniserie fascinantă prezintă renovarea fără precedent, în valoare de 25 de milioane de euro, a unuia dintre cele mai cunoscute situri arheologice din lume:Colosseum-ul din Roma, vechi de 2000 de ani.

Colosseum-ul trebuia restaurant de ani buni. Bucăţi ale construcţiei şi pietre cădeau în mod constant din arena antică, motiv care a dus la discuţii despre impactul poluării din trafic asupra construcţiei. În acest documentar, oamenii de ştiinţă şi arheologii explică de ce a rezistat atât, ce s-a întâmplat şi ce produce daune asupra uneia dintre cele mai importante construcţii din lume.

În prima etapă a acestui proiect uriaş se vor construi patru etaje pentru a acoperi arcadele monumentului – fază care va dura 915 zile, doi ani şi jumătate –, timp în care faţada şi intrarea Amfiteatrului antic vor fi reconstruite. Folosind camere HD de ultimă generaţie, vom urmări o echipă de experţi din toată lumea, pe măsură ce lucreazăCumpără acumcu scopul de a restaura gloria Colosseum-ului şi a-l păstra pentru generaţiile următoare.

Pe lângă lucrările de suprafaţă, experţii vor pătrunde, pentru prima dată, în catacombele de sub Colosseum, acolo unde comorile şi secretele trecutului au rămas ascunse timp de mii de ani. Chiar dacă aţi vizitat Colosseum-ul, nu rataţi această ocazie unică de a afla mai multe despre această uimitoare construcţie, în exclusivitate la Viasat History.           

Viasat History

Marţea, 28 aprilie-5 mai, ora 22:00

 

Pe urmele antichităţilor,  Sezonul 6

În orăşelele şi de-a lungul drumurilor Americii sunt comori ce aşteaptă să fie descoperite, vestigii preţioase ascunse în gunoaie, îngropate în hambare şi adunate în garaje. E nevoie de experţi care să găsească aceste artefacte pierdute şi să transforme rugina în bani. „Pe urmele antichităţilor” îi prezintă pe Mike Wolfe, proprietarul Antique Archaeology, şi pe partenerul său de afaceri, Frank Fritz, căutând obiecte de colecţie cu valoare istorică sau culturală, de care proprietarii lor au uitat. Pe drum, ei întâlnesc oameni ale căror poveşti ne oferă o perspectivă nouă asupra vieţii şi istoriei.

HISTORY

Lunea, din 27 aprilie, ora 22:00

 

Ultimul rege al Scoţiei

Iniţial, poporul său a crezut că şarmantul pugilist Idi Amin va schimba Uganda, o va reforma şi o va reda lumii drept un stat prosper. Amin a pus însă mâna pe putere şi a tăiat toate pârghiile prin care i-ar fi putut fi luată ţara. „Ultimul rege al Scoţiei” este povestea unui tânăr scoţian absolvent de medicină, care părăseşte Europa, pentru a pleca într-un loc care ştiinţa sa să le fie de folos oamenilor, în Uganda.

O întâmplare destul de obişnuită, un accident de maşină, îl face pe tânărul doctor sǎ-l cunoascǎ pe preşedintele Ugandei, Idi Amin, care e foarte impresionat de personalitatea puternică a europeanului şi de abilitǎţile sale medicale. Îi oferă postul de doctor personal, post pe care Nicholas Carrigan (James McAvoy) e flatat să îl accepte. El devine astfel observatorul cel mai apropiat al existenţei lui Amin, aflat într-o continuă transformare către crudul tiran care avea să ajungă. Pentru început însă, Garrigan e sedus de personalitatea charismatică a lui Amin, de planurile sale ambiţioase pentru Uganda şi de pasiunea decadentă cu care îşi trăieşte viaţa. Timpul trece şi Garrigan îşi doreşte şi el mai multă putere, puterea informaţiei, aşa că devine confidentul dictatorului, consultantul şi mâna sa dreaptă. Din această poziţie, medicul devine martorul evenimentelor care au marcat regimul impus de Idi Amin, un regim al cruzimii şi violenţei, al răpirilor, asasinatelor şi al unor atrocităţi cumplite.

HBO

Marţi, 5 mai, ora 20:00

FOTO (la King of Scotland)

© 2006 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.