Jurnalism Online și Fotografie curs gratuit pentru Studenți jpeg

Jurnalism Online și Fotografie curs gratuit pentru Studenți

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 octombrie 2018

Asociația Turism Istoric oferă posibilitatea studenților să parcurgă un cursul de Jurnalism Online si Fotografie. Acesta este un proiect inovativ co-finantat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Concursul Național de Proiecte Studențești 2018.

Scopul proiectului:

Proiectul Studenți Jurnaliști Online își propune să sprijine îmbunătățirea competențelor și abilitățiilor studenților față de exigențele viitorilor angajatorilor din industria media și de oferire a unei pregătiri complementare necesară celor care își doresc să lucreze în publicitate și media. 

Obiectivul general al proiectului: Creșterea nivelului de pregătire a 50 de studenți cu background educațional socio-uman și nu numai în domeniul jurnalismului online și al fotografiei, în vederea posibilităților de accedere la alternative de tip freelancing pentru aceștia. 

Click aici pentru inscriere

Condiții de înscriere: 

Asociația Turism Istoric organizază curs gratuit cu specilizarea Jurnalism Online și Fotografie pentru 50 de studenți cu vârste cuprinse între 14 și 35 ani. Este necesar ca participanții să fie încadrați într-o formă de învățământ superior – licență, masterat, doctorat. 

Cursurile se desfășoară în Bucuresti în perioada 20-25 Octombrie 2018 după cum urmează: 

25 – 28 Octombrie 2018: Desfășurare curs (teorie și practică), intre orele 10:00 – 18:00 

29 – 30 Octombrie 2018: Practică individuală – crearea unui articol și postarea acestuia. 

Te poți înscrie până Luni, 23 Octombrie 2018, completând formularul de înscriere.

Click aici pentru inscriere

Cursul are două module: unul de jurnalism online și unul de fotografie. Fiecare modul va însuma aproximativ 25 de participanți. Repartizarea pe module se va face în ordinea înscrierii.

În cel mult două zile lucrătoare de la înscriere veți primi un email de confirmare din partea noastră. 

* Pentru participarea la curs este nevoie ca fiecare participant să aibă un aparat de fotografiat, nu contează modelul (DSLR, Compact, tabletă, smartphone) 

Cui se adresează cursul ? 

Studenților cu background educațional socio-uman care vor să profeseze în domeniul jurnalismului online, al fotografiei sau celor care dețin un blog și vor să afle cum să își transforme hobby-ul într-o activitate profesionala de tip freelancing. 

Studenților care lucrează în zona de comunicare care vor să afle mai multe lucruri despre domeniul în care lucrează.

Persoane curioase (care sunt încă studenți) de dezvoltarea rapidă zonei de new media și noile tendințe în comunicarea online.

Persoane (care sunt încă studenți) pasionate de fotografie care doresc să ia contact cu noțiuni de bază privind tehnica și compoziția foto, noțiuni elementare despre edtarea foto si aplicații practice în domeniu.

Tuturor celor ce doresc să adopte o perspectivă profesionistă în abordarea fotojurnalistică si care sunt înscriși la o facultate.

Ce vei învăța la curs ?

De ce jurnalismul online este diferit de jurnalismul mainstream? 

Compoziție de site/ blog/pagina Facebook

Diversitatea tipurile de conținut (Ex. vom avea o discuție despre VR Virtual Reality și AR augmented reality)

Monitorizare de trafic (Google Analytics, Traffic Ranking, Trafic.ro)

Promovare blog sau site în Social Media (Facebook, Google +, Instagram, Youtube, Twitter)

Câteva aspecte despre monetizare în zona new media (PayWall, E-commerce, Servicii)

Cum se realizează o fotografie (teorie și practică)

Compoziție de imagine

Editare foto (Adobe Lightroom, Adobe Photoshop, Nikon CaptureX, Picassa)

Subiectul fotografic și abordarea fotojurnalistică

inscriere

Practica: 

Cursul se va finaliza cu două zile de practică în care fiecare participant în parte este îndrumat să facă un articol, ilustrat cu propriile fotografii sau filmulețe, după toate toate regulile jurnalismului online și să îl posteze pe site-ul www.turismistoric.ro 

De asemenea fiecare participant în parte va fi îndrumat ca pentru acest articol să își realizeze singur fotografiile după regulile învățate în cadrul cursului. 

Alte informatii 

Certificarea cursului:

Participantii vor primi o diplomă de participare emisă de Asociația Turism Istoric si de Ministerul Tineretului si Sportului. Diploma are valabilitate juridică în raport cu eventualii angajatori, aceasta reprezentând un punct în plus în CV-ul tău. 

Cursul este inovativ la nivel educațional și reflectă modificările apărute în piața locurilor de muncă din industria media și de comunicare (PR).Ne-am axat în principal pe informațiile și abilitățile pe care participanții urmează să le primească. Veți putea include în CV-ul vostru articolul postat pe www.turismistoric.ro. 

Proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului la Concursul Național de Proiecte pentru Tineret 2018