Istorie și literatură, într un proiect unic MNRL jpeg

Istorie și literatură, într-un proiect unic MNRL

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 22 aprilie 2020

Începând din 22 aprilie, timp de o săptămână, de la ora 21.00, Muzeul Național al Literaturii Române va difuza online fragmente audio preluate de pe site-ul CINELITERATURA, însoțite de scurte texte din patrimoniul muzeului.

Proiectul a fost lansat în anul 2018, anul Centenarului Marii Uniri, în parteneriat cu Centrul Național al Cinematografiei, Arhiva Națională de Filme, Societatea Română de Radiodifuziune și Universitatea din București. Imaginat de profesorul universitar Ioan Cristescu, oferă publicului secvențe istorice memorabile la care scriitorii au fost martori, din perioada interbelică până astăzi. CINELITERATURA se traduce în adevărate mărturii istorice, susținute de materiale video și audio din Arhiva Națională de Filme și din aceea a Societății Române de Radiodifuziune.

CINELITERATURA, secvență a patrimoniului imaterial al Muzeului Național al Literaturii Române, este un proiect în desfășurare, care se va îmbogăți în timp, anunță specialiștii muzeului. El va fi completat cu documente din colecții publice și private, cu mărturii ale personalităților culturii române, dar și cu fragmente literare din evenimentele realizate și promovate de Muzeul Național al Literaturii Române. 

Organizatorii vă invită să vizitați pagina dedicată proiectului CINELITERATURA.