Intrare gratuită la muzeele din Târgovişte jpeg

Intrare gratuită la muzeele din Târgovişte

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 25 noiembrie 2010

Târgoviştenii care nu şi-au permis până acum să rupă bani din bugetul familiei să-şi ducă odraslele la muzeu o pot face mâine, 25 noiembrie, gratuit.

„Ne-am alăturat proiectului «Săptămâna familiei, săptămâna fără televizor» iniţiat de Fundaţia Zibo, pentru că ne dorim să-i atragem pe copii şi pe părinţi în muzee, să-i determinăm să stea departe de televizor şi de internet măcar în această zi”, afirmă Ovidiu Cîrstina, directorul Complexului Naţional Curtea Domnească.

Solicitări de la grădiniţe

„Am fost contactaţi deja de conducerile grădiniţelor din oraş care şi-au propus să organizeze vizite colective. Trebuie să ştiţi însă că nu am pus vreo condiţie în acest sens. Oricine îşi poate aduce copilul. Nu este nevoie să fie grupuri. Scopul nostru este de a-i îndepărta de fenomenul violenţei propulsat pe internet şi prin intermediul televiziunii”, spune Ovidiu Cîrstina.

Între orele 9:00-17:00, aveţi posibilitatea să exploraţi trecutul în 11 muzee din judeţ, respectiv la Târgovişte, Pucioasa, Moreni, Pietroşiţa, Vulcana Pandele şi IL Caragiale. Accesul este nelimitat, atât la expoziţiile permanente, cât şi la cele temporare. „Este o idee interesantă, pe care ar trebui să o pună în practică cel puţin o dată pe an, cu o popularizare mai largă. Cunosc mulţi părinţi care renunţă să-şi plimbe copiii la muzeu fiindcă au probleme cu banii. Preferă să le cumpere caietele pentru şcoală”, spune târgovişteanca Alexandrina Vasilescu.