Începe Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane” jpeg

Începe Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane”

📁 Călătorii în istorie
Autor: Mădălina Grigore
🗓️ 25 august 2011

În perioada 26-28 August 2011 va avea loc la Sibiu, sub tema Cronici şi sloganul File de poveste, a XI-a ediţie a Festivalului Medieval „Cetăţi Transilvane”.

Ediţia din 2011, spre deosebire de celelalte, se va desfaşura într-un singur loc, Piaţa Mare. Printre elementele de decor se vor găsi iarmarocul inspirat din perioda medievală-vor fi prezenţi artizani, breslasi si comercianti cu produse specifice perioadei medievale-, taverna medievală-la care publicul poate servi masa în cele trei zile de festival-, staul de animale, tarabe din lemn, cărucioare şi roabe din lemn, căruţe cu coviltire, cuşti cu găini, cuşca nebunilor dar şi scene pentru spectacole.

Pe toată perioada festivalului vor avea loc spectacole de teatru, dans, muzică, animaţie stradală şi se vor organiza conferinţe în cadrul cărora prof. dr. Zeno K. Pinter va împartăşi publicului poveşti, întamplari şi personaje medievale, mai mult sau mai puţin cunoscute.

„Să dăm sens poveştilor medievale ale oraşului. Să aducem la viaţă personaje din cronicile vechi ale oraşului. Să conectam evenimentul la adevăruri istorice. Să aducem la scenă artişti valorosi a căror artă este exprimată într-o manieră profesionistă. Să punem accentul pe calitate înainte de cantitate. Acestea sunt câteva dintre reperele şi provocarile acestei editii. Şi toate acestea pentru ca voi, publicul în slujba căruia noi suntem, să aveţi parte de momente culturale de calitate. “ Ovidiu Dragoman, director festival.

Deschiderea oficilă va avea loc vineri, 26 August 2011, la ora 21 cu parada festivalului, urmată de un concert de muzica medievală susţinut de trupa din Germania, Drachenmond.