În curând la Humanitas: „România, ţară de hotar între creştini şi turci” jpeg

În curând la Humanitas: „România, ţară de hotar între creştini şi turci”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 20 ianuarie 2016

Editura Humanitas pregătește pentru publicare volumul România, ţară de hotar între creştini şi turci. Aventuri dintr-o călătorie prin Europa răsăriteană şi Asia apuseană, semnat de americanul James O. Noyes.

În anul 1854, atras de mirajul Orientului, un tânar doctor din Statele Unite porneşte spre teatrele de luptă ale Războiului Crimeii. În călătoria de la Viena la Constantinopol face oprirea obligatorie la Bucureşti, unde misteriosul Stephen Lakeman, alias Mazar paşa, îi gaseşte un post de chirurg în armata otomană. Patru ani mai târziu, întors acasă, va publica prima carte despre români scrisa de un american – o mărturie preţioasa a momentului istoric în care „latinii de la Dunărea de jos“ pătrund în conştiinţa Occidentului.

James Oscar Noyes este un om de solidă cultură clasică şi cu vaste cunoştinţe istorice, prin care filtreaza şi experienţele directe, şi amănuntele pe care le află din scrierile călătorilor care l-au precedat. Descrierea moravurilor, a tradiţiilor şi a priveliştilor din Valahia, a marii tabere franco-britanico-otomane de la Varna, a călătoriei pe Marea Neagră spre capitala imperiului şi a splendorii şi sordidului Constantinopolei sunt pagini care pot fi oricând cuprinse într-o antologie a reportajului de călătorie romantic.

2j 1 jpg jpeg