Hygge sau despre căldura specială a sărbătorilor petrecute alături de cei dragi   jpeg

Hygge sau despre căldura specială a sărbătorilor petrecute alături de cei dragi

Autor: Redacția
🗓️ 27 decembrie 2019

Aţi observat? Cele mai interesante discuţii despre sărbători (cu accent pe cele de iarnă, desigur!) capătă mereu amploare atunci când au loc în jurul unei căni aburinde de cafea.

Totul se leagă mai bine, de parcă cafeaua ar avea puterea magică de a aduce mai aproape sufletele şi dezlega limbile.Şi asta e valabil mai peste tot în lume, indiferent de punctul cardinal în jurul căruia ne petrecem cea mai mare parte din viaţă. Înainte de Crăciunul din acest an,e cel mai bun moment de a vorbi despre căldura sărbătorilor petrecute împreună, care, în variantă daneză ar deriva din conceptul hygge – starea de bine determinată de aprecierea lucrurilor mici care fac viaţa mai frumoasă şi împărtăşirea lor cu cei dragi.Acest concept e din ce în ce mai cunoscut şi apreciat şi-şi găseşte de ceva vreme locul atât în cărţi dedicate lui cât şi în reviste ce oferă sugestii despre design, obiceiuri şi un stil de viaţă în concordanţă cu principiile hygge.

Pe scurt, hygge pleacă de la ideea de relaxare totală, concretizată prin mixul prezenţei unor lumânări, fie ele şi parfumate, pături pufoase, şosete – de lână ori ba -, cafea sau ciocolată fierbinte. Toate astea asortate cu grijă şi căldură şi neapărat cu prezenţa membrilor familiei sau a celor mai apropiaţi prieteni. Regula de aur spune că totul porneşte de la impunerea unei stări aproape desăvârşite de calm, a cărei principală menire e aceea de a te încuraja să te bucuri de micile plăceri alături de oamenii dragi. Hygge se traduce prinsimplitate, intimitate, ambianţă primitoare şi, mai ales, aprecierea lucrurilor simple, dar bune din viaţă. Şi noi avem ştiinţa asta, undeva uitată în memoria sau ADN-ul nostru, aşa că de acest Crăciun avem cea mai bună ocazie de a o redescoperi.

Citește continuarea pe adevărul.ro