„Holocaustul ascuns”, difuzat de HISTORY, aduce dovezi în premieră ale persecuţiei naziste jpeg

„Holocaustul ascuns”, difuzat de HISTORY, aduce dovezi în premieră ale persecuţiei naziste

📁 Recomandări de film
🗓️ 17 ianuarie 2014

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 21:00, HISTORY® va transmite “Holocaustul ascuns”. Acest documentar de două ore este difuzat în ziua comemorării închiderii celui mai mare lagăr nazist, Auschwitz, în anul 1945. Documentarul dezvăluie în premieră dovezi ale uciderii în masă a evreilor ruşi şi polonezi, evenimente ce au precedat constituirea lagărelor europene de concentrare.

Holocaustul a reprezentat persecuţia sistematică şi omorârea a aproximativ 6 milioane de evrei din întreaga Europă, în timpul regimului nazist din cel de-al Doilea Război Mondial. Aceste evenimente au fost, de obicei, relatate din perspectiva celor din vestul Europei, însă, acum, HISTORY® dezvăluie povestea Holocaustului ce a avut loc pe Frontul de Est, la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

În fosta URSS, numeroase filmări şi documente privind evenimentele din timpul Holocaustului au fost păstrate în seifuri. Recent, istoricul de film şi scriitorul Dr. Jeremy Hicks a primit acordul de a accesa Arhiva de Film de Stat Rusească, iar, în timpul cercetărilor, a găsit înregistrări nedifuzate până în prezent.

Acest documentar special va prezenta singura filmare descoperită până acum a masacrului din 1941 de la Babi Yar, Kiev, unde naziştii au împuşcat 33.000 de evrei în două zile. Utilizând acest film şi recent descoperita înregistrare a genocidului nazist de la Kerch, Dr. Hicks examinează felul în care atrocităţile din Est au reprezentat un teren de test, înainte de comiterea masacrelor de la Auschwitz şi din alte lagăre, devenite sinonime cu genocidul nazist.

“Holocaustul ascuns” foloseşte înregistrări nedifuzate până acum, precum şi documente ce completează povestea şocantă a Holocaustului.

Dr. Jeremy Hicks este Senior Lecturer of Russian la Queen Mary University (University of London). De asemenea, a publicat recent cartea “First Films of the Holocaust:Soviet Cinema and the Genocide of the Jews, 1938-46”, bine primită de critica de specialitate.

HISTORY® este numărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România şi principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013 şi, începând cu această lună, a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunea HISTORY este disponibilă prin Digi, Romtelecom (DTH), UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

Pentru mai multe detalii, accesaţi site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY România sau canalul local de YouTube.