Hitler sub lupă: Cum a fost posibil? jpeg

Hitler sub lupă: Cum a fost posibil?

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 29 ianuarie 2013

Ian Kershaw este considerat unul dintre cei mai mari experţi în istoria Germaniei naziste, fiind, de asemenea, autorul mai multor cărţi foarte apreciate despre Adolf Hitler. Acest volum masiv, de aproape 1000 de pagini, reunește lucrări mai vechi ale istoricului britanic și reprezintă cea mai bună biografie a lui Hitler apărută în ultimii ani;este, în acelaşi timp, un volum de referinţă obligatoriu pentru cei interesaţi de acest antierou care continuă să fascineze.

Kershaw a fost lăudat pentru obiectivitatea analizelor sale referitoare la Hitler și pentru faptul că denunţă mistificarea acestui personaj. Istoricul este de părere că personalitatea lui Hitler, a cărei importanţă a fost exagerată de mulţi istorici, nu reprezintă nicidecum cheia înţelegerii fenomenului nazist. Mai mult decât Hitler în sine, ca persoană, a contat modul în care oamenii l-au perceput, dar și circumstanţele care au făcut din acel Hitler ciudat și necunoscut înainte de 1918 idolul a milioane de oameni.

Această biografie oferă toate informaţiile necesare despre Adolf Hitler, dar nu se concentrează exclusiv asupra lui. E mai degrabă un studiu al puterii sale, care încearcă să răspundă la întrebarea ce ne frământă de atâtea decenii:cum a fost posibilă ascensiunea lui Hitler la conducerea Germaniei și cum de a adunat el atâta putere încât aproape că a distrus un continent?

Hitler

Autor:Ian Kershaw

Editura Meteor Press;Număr pagini:992;Preţ:49 lei