Fotografii de la aniversarea a 90 de ani a Regelui Mihai,în albumul "Jubileul Regelui" jpeg

Fotografii de la aniversarea a 90 de ani a Regelui Mihai,în albumul "Jubileul Regelui"

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 27 martie 2012

Albumul "Jubileul Regelui", care cuprinde fotografii de la evenimentele organizate anul trecut pentru a marca aniversarea de 90 de ani a Regelui Mihai, va fi lansat vineri, de la ora 19.00, la librăria Bastilia din Bucureşti, în prezenţa Principelui Radu.

Lansarea albumului "Jubileul Regelui" completează seria de evenimente organizate anul trecut în România pentru a marca aniversarea Regelui Mihai, care a împlinit, pe 25 octombrie 2011, vârsta de 90 de ani. Albumul este un omagiu cu ocazia aniversării unei personalităţi care a reprezentat, prin viaţa şi activitatea sa, un model de urmat pentru poporul român.

Principele Radu, prezent la eveniment

"Jubileul Regelui", de Ioan-Luca Vlad şi Daniel Angelescu, a apărut la Curtea Veche Publishing şi va fi lansat vineri, la Bastilia Librarium.La eveniment vor lua cuvântul Principele Radu, autorii, Ioan-Luca Vlad şi Daniel Angelescu, dar şi Iren Arsene, Managing Partner Curtea Veche Publishing, şi Laura Albulescu, director de imagine Bastilia Librarium.

"SIngurul rege al lumii care a supravieţuit 84 de ani propriei încoronări"

Principesa Margareta îl descria pe Rege astfel:"Cel mai longeviv om de stat din întreaga istorie a României, singurul rege al lumii care a supravieţuit 84 de ani propriei încoronări, singurul şef de stat în viaţă care a condus ţara şi armata ei în al Doilea Război Mondial - acesta este Regele Mihai.Alteţa Sa Regală aminteşte că la evenimentele care au marcat aniversarea Regelui Mihai au participat invitaţi din Rusia, Bulgaria, Serbia, Marea Britanie, Franţa şi Portugalia, dar şi din America şi din Orientul Mijlociu.

Regele Mihai a împlinit, pe 25 octombrie, vârsta de 90 de ani. Cu acest prilej, Regele Mihai a susţinut un discurs în Parlament, într-o şedinţă solemnă. La şedinţa Camerelor reunite au asistat foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, fostul premier Petre Roman, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Regele Mihai a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi, atât la începutul evenimentului, cât şi la final.

Discursul susţinut de Regele Mihai în Parlament a făcut parte din evenimentele programate de Casa Regală pentru "Jubileul 90" al Majestăţii Sale. Jubileul Regelui a cuprins şi evenimente culturale, decorări şi dineuri oficiale programate până pe 10 noiembrie 2011.

sursa:adevarul.ro