Fernando Mihalache – la acordeon si bayan, protagonist al Turneului “Muzica Palatelor României” ediția a VI a jpeg

Fernando Mihalache – la acordeon si bayan, protagonist al Turneului “Muzica Palatelor României” ediția a VI-a

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 3 septembrie 2018

În perioada 22 – 30 septembrie 2018, va avea loc, în spații pline de istorie și frumusețe arhitecturală, ediția a VI-a a Turneului Național “Muzica Palatelor României”, organizat de Asociația Pro Valores și finanțat de Institutul Cultural Român și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

După incredibilul succes al concertului semnal care a avut loc pe 3 iunie la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, protagonistul evenimentului itinerant – acordeonistul Fernando Mihalache, va concerta la: Castelul Peleș (sâmbătă 22 sept., ora 16), Cetatea Neamț (duminică 23 sept., ora 12,30), Palatul Sturdza de la Miclăușeni (duminică 23 sept., ora 18), Palatul Cuza – Muzeul Unirii din Iași (marți 25 sept., ora 18), Palatul Culturii din Iași (miercuri 26 sept., ora 18), Cetatea de Scaun a Sucevei (joi 27 sept., ora 18), Palatul Manuc Bey de la Hîncești - Republica Moldova (vineri 28 sept., ora 17), Palatul “Teodor Cincu” – Muzeul de Istorie din Tecuci (sâmbătă 29 sept., ora 18), Palatul Episcopal din Galați - Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos (duminică 29 sept., ora17).

Cu acestă ocazie Fernando Mihalache, însoțit de două instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele clasice ale României: acordeon și bayan, vă propune un periplu unic, plin de frumuseți sonore care străbat veacurile. Vor răsuna opusuri de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga și Astor Piazzolla.

Fernando Mihalache este unul dintre puținii interpreți români ai acordeonului care au reușit să pătrundă pe scenele de concert. A obţinut titlul de doctor în muzică la Universitatea Natională de Muzică Bucureşti in anul 2011 Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues& More,“The Sound of Spring”, etc. Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este “Traffic Strings”, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele “Accord Vibes”, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este “Maxim Quartet”. Acum se află în fața primului turneu solo, o adevărată provocare artistică pe care nu trebuie să o ratați.