Expoziţie MŢR: Buruieni biruitoare jpeg

Expoziţie MŢR: Buruieni biruitoare

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 iunie 2018

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă vineri, 22 iunie 2018, de la ora 18, la vernisajul expoziției BURUIENI BIRUITOARE și la ateliere interactive cu plante de leac. Expoziția și atelierele vor fi deschise publicului în perioada 22 – 29 iunie 2018, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

Fiecare țăran știe că plantele câmpului sunt un dar al lui Dumnezeu, menite a-i sluji omului ca hrană și leac. Transfigurate și binecuvântate cu puterea de a tămădui, plantele fac parte din viața noastră și trebuie culese atent, după rânduială, în perioada lor de înflorire și la anumite momente ale zilei, dictate de experiența îndelungată, de tradiție și ritualuri. Vitalitatea vegetală, ca o promisiune de sănătate, vine spre noi prin floare sau rod, prin frunză, sevă, scoarță, rădăcini. Zona Valea Doftanei, atât de bogată în buruieni de leac, este tezaurul natural din care am cules plante întrebuințate de localnici pentru ceaiuri, macerate, cataplasme, siropuri, alifii. Le arătăm, le folosim, ne bucurăm de ele o săptămână întreagă la MȚR! 

Echilibrul naturii se regăsește aidoma în noi prin formă și culoare, culoarea fiind darul primit la naștere. Când vrem să fim sănătoși, trebuie să ne asigurăm că stăm bine și cromatic, privind în jurul nostru și în noi înșine. În aceste zile, 22-29 iunie, ne aventurăm în vopsirea cu buruienile de leac pentru a redescoperi frumusețea nuanțelor naturii.