Expozitie de pictura “Trei Teme”, Mihai Sarbulescu jpeg

Expozitie de pictura “Trei Teme”, Mihai Sarbulescu

Avem deosebita placere sa va anuntam ca luni, 20 octombrie, orele 19:00, in Bucuresti, spatiul expozitional Symposium, Biblioteca Nationala a Romaniei, Bdul Unirii nr. 22, va avea loc vernisajul expozitiei personale a pictorului Mihai Sarbulescu.

Evenimentul marcheaza startul unei noi directii de dezvoltare a Proiectului Contemporanii. Pentru a servi fidel scopului declarat al proiectului, in paralel cu taberele de pictura si expozitiile de grup pe care le desfasoara periodic, va fi initiata o serie de expozitii personale semnate de artisti romani reprezentativi si formatori ai culturii actuale.

Mihai Sarbulescu este unul dintre cei mai importanti artisti romani contemporani, membru co-fondator al grupului Prolog si Doctor al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti. Din anul 2004 este cadru didactic la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Sectia Pictura. In 2006, ca recunoastere a meritelor sale, a fost decorat de Statul Roman cu Ordinul National Serviciul Credincios in Grad de Cavaler.

Expozitia intitulata „Trei Teme” va cuprinde un fond de aproximativ 40 de lucrari, tratand triada Vas–Clopot(simetrice, simbolice, monocrome, mecanicitate a gestului), Gradina(sonoră cromatic, exuberanta, realizata cu o anumita libertate a gestului), completate de tema Trunchiului(ca element de stabilitate, aproape abstract, gest intuitiv).

In deschidere vor lua cuvantul Dan C. Mihailescu si curatorul expozitiei, Maria Pasc.

Expoziția poate fi vizitata in perioada 20 octombrie – 12 noiembrie 2014, de luni pana vineri, intre orele 8:00-18:00, Biblioteca Nationala a Romaniei, spatiul expozitional Symposium, Parter, Bd. Unirii nr. 22, sector 3, Bucuresti.