Expozitie de cadavre umane la Muzeul Antipa jpeg

Expozitie de cadavre umane la Muzeul Antipa

Incepand de vineri,  22 martie, bucurestenii vor avea ocazia sa vada o expozitie de exceptie si, in acelasi timp, foarte controversata: The Human Body, in care vor fi expuse peste 200 de cadavre umane disecate si in diferite ipostaze.

Expozitia va putea fi vizitata, de marti pana duminica inclusiv, intre orele 10.00 – 20.00, pana pe 30 iunie, la Muzeul Antipa.

Expozitia, aflata in premiera in Romania, include peste 200 de exponate-corpuri umane reale, care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela, asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra corpului omenesc si a modului in care acesta functioneaza.

 "Nu in ultimul rand, scopul expunerii este si acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca. Expozitia The Human Body isi poartă vizitatorii intr-o calatorie uluitoare prinnoua galerii ce prezinta componentele esentiale ale anatomiei umane:

De ce stranutam? De ce sunt soldurile femeii mai mari decat cele ale bărbatului? Unde se află cele mai mici oase in corpul nostru? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilitatii? Care muschi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai barbatului? Care este rolul placentei? Unde se gaseste vertebra Atlas in corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? Ce este o scanare TC? De cate ori respiram, in medie, pe minut? Colesterolul, bun sau rau? Sunt doar cateva din intrebarile la care vei afla raspuns vizitand expozitia The Human Body", anunta organizatorii expozitii de cadavre umane.

Corpurile umane prezentate in cadrul expozitiei au fost donate catre Dalian Hoffen Bio-Technique Laboratory, in conformitate cu legislatia chineza. Aceste cadavre au ramas nerevendicate, iar moartea lor a survenit din cauze naturale.

Dalian Hoffen Bio-Technique Laboratory cerceteaza si dezvolta tehnica plastinatiei pentru conservarea corpurilor umane, furnizand exponate scolilor de medicina, dar si vizitatorilor muzeelor, in scop educational. Prin plastinatie, tesutul uman este conservat definitiv prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular.

Pana in prezent, exponatele au fost vazute de 20 de milioane de oameni din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum:Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Preturi bilete

Un bilet pentru adulti costa 50 lei de persoana, de marti pana vineri, iar in week-end intrarea costa 60 lei de adult.Pensionarii sau studentii pot intra la expozitie cu 40 lei de persoana, in intervalul marti-vineri, iar in week-end cu 50 lei.Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani platesc 32 de lei pentru un bilet, marti-vineri, iar sambata-duminica cu 40 lei.In cazul grupurilor care au mai mult de 10 copii, intrarea la expozitie costa 30 lei de persoana.Copiii cu varste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.Adultii care achizitioneaza bilete in avans, in perioada 6 martie-21 martie, beneficiaza de un discount de 20%. Oferta este valabila numai pentru adulti si este diponibila in numar limitat.Biletele au fost puse in vanzare incepand de miercuri, 6 martie. Tichetele se pot cumpara online, prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas, librariile Carturesti) sau in doua rate lunare, prinCardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

sursa: http://metropotam.ro