Expozitia Tinerilor Artisti Contempora 3 jpeg

Expozitia Tinerilor Artisti Contempora 3

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 februarie 2012

Contempora este un spatiu expozitional dedicat tinerilor artisti romani din diferite ramuri ale artei. Contempora se defineste ca un proiect complex, care isi propune sa promoveze arta tanara romaneasca. In cea de-a 3-a editie, Contempora ne propune un colaj, in care veti putea regasi diverse forme de arta vizuala:pictura, grafica, ilustratie, arta urbana, fotografie, design, arhitectura. Prin demersul sau de facilizare a conexiunii inter-arte, Contempora ofera o viziune unitara asupra artei contemporane romanesti, aflata intr-o reala evolutie.Lucrarile din expozitie sunt realizate de catre tinerii artisti romani a caror valoare nu a fost inca popularizata pe scara larga. Asadar, Contempora aduce aceste lucrari mai aproape de public, expunandu-le in spatii neconventionale.

Proiectul Contempora acceseaza publicul concertelor de muzica simfonica, jazz, soft music, pieselor de teatru, festivalurilor sau publicul marilor evenimente culturale.

In luna septembrie 2011, prin amabilitatea Domnului Director General Lucian Catalin Iliescu, prin proiectul sau de largire a ariei culturale a Salii Palatului, tinerii artisti romani au fost sustinuti in demersul lor artistic. Sala Palatului si agentia de publicitate Blue Buffalo, in parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta au organizat prima expozitie Contempora. Expozitia a fost vizitata de un numeros public format din spectatorii concertelor care au avut loc in cadrul Festivalului International George Enescu.

Pe intreaga perioada de sarbatori a anului 2011, Sala Palatului a fost gazda concertelor stagiunii de iarna, dar si a celei de-a 2-a editii Contempora.

La inceputul anului 2012, Expozitia Tinerilor Artisti Contempora, a primit din partea Asociatiei Culturale Danae, invitatia de a se alatura proiectului sau teatral "Dresoarea de fantome". Alaturandu-se acestui eveniment, Contempora vine in contact direct, atat cu un public iubitor de cultura, cat si cu tanarul public al evenimentelor desfasurate in Club A.Artistii care vor expune in expozitia Contempora 3sunt:

Adela LupuAlexandru MarinicaAlexandra TataruAlexandra TerziAlexandra VacaroiuAndreea JurjCorina-Laura NaeDaniel DjamoDia IacobIlinca Seda LazarescuIoana Iulia NegruIoana PioaruLevente LázárMagda RaduMaria FülöpMarta PopescuRares DragoiuRegele IonescuRobert MateiSebastian ApostolValentina BuzVizi GézaVlad Matei StanciuVernisajul Expozitiei Tinerilor Artisti Contempora 3va avea loc in Club A, in 12 februarie 2012, la ora 18. Expozitia va fi deschisa pana in 11 martie 2012.In cadrul vernisajului va avea loc lansarea de carte si CD "Apa de ploaie" al poetei Anca Oprescu si al compozitorului Walter Dionisie. Invitati speciali:Alexandra Usurelu, Adela Lupu, Nicu Nicusor si Iolanda Boban.

Concertul se va desfasura incepand cu ora 17.00. Intrarea este libera.