Expoziţia „Școala Ardeleană”  la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova jpeg

Expoziţia „Școala Ardeleană” la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române organizează expoziţia „Şcoala Ardeleană” la Galeria MoldoFacciataa Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc în perioada 22 septembrie-17 octombrie, iar vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 22 septembrie la ora 14.00.

Galeria MoldoFacciatta, situată pe clădirea Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, a fost inaugurată cu ocazia manifestărilor dedicate Limbii Române de anul acesta, iar prima expoziţie prezentată în acest spaţiu inedit a fost „Lupta cu inerţia. Generaţia anilor '60”-eveniment organizat în colaborare cu ICR Chişinău. 

Alcătuită din 18 bannere de 0, 92 x 2, 10 m, expoziția conţine imagini, fotografii și documente de epocă, opinii ale istoricilor și oamenilor de cultură cu privire rolul jucat de reprezentanții Școlii Ardelene, care au a servit cauzei idealului naţional, la a cărui fundamentare au contribuit hotărâtor, prin recursul la istorie, la evoluția limbii române și la originile nobile ale poporului român.