Expoziția «Motive ornamentale brâncovenești», deschisă la Palatul Mogoșoaia jpeg

Expoziția «Motive ornamentale brâncovenești», deschisă la Palatul Mogoșoaia

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 13 septembrie 2018

Expoziția ”Motive ornamentale brâncovenești” va fi deschisă în Holul cu Mozaic al Palatul Mogoșoaia, sâmbătă, 15 septembrie de la ora 16:00, și poate fi vizitată în perioada până pe 24 septembrie 2018.

”Cuprinzând lucrări de artă ce au ca sursă de inspirație bogata ornamentație a documentelor realizate în cancelaria domnească pe parcursul celor 26 de ani ai domniei lui Constantin Brâncoveanu, expoziția se află la confluența artelor plastice cu valorificarea patrimoniului. Demersul artistic sumarizează simbolic elemente cu puternic impact vizual, folosindu-se numeroase tehnici de redare a ornamentelor dintre care, tehnica icoanei pe sticlă utilizată de către artista clujană Teodora Roșca, este siguranță cea mai spectaculoasă”, informează un comunicat al Centrului Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”. 

Volumul „Constantin Brâncoveanu 300- Documente din Arhivele Naționale, editat de către Editura DAR DEVELOPMENT Publishing în 2014 în cadrul proiectului AFCN cu același nume și apoi reeditat în 2016, va putea fi consultat în cadrul expoziției, pentru cei interesați deopotrivă de estetica și de conținutul documentelor brâncovenești.

Afis Ornamente Mogosoaia jpg jpeg