Experimentează arta la MNAR jpeg

Experimentează arta la MNAR

Muzeul National de Arta al Romaniei invita publicul adolescent (13-19 ani) la o noua serie de intalniri sub genericul Experimenteaza arta, care ofera tinerilor ocazia de intra in contact cu arta plastica prin intermediul altor simturi decat vazul (auz, simt tactil, gust, simt olfactiv). Fiecare intalnire aduce in prim plan o lucrare din patrimoniul MNAR, fie ea pictura, sculptura sau obiect de arta decorativa, ilustrata senzorial de catre un invitat.

Prima intalnire de sambata, 18 ianuarie 2014, ora 15:00, il are ca invitat pe Bogdan Mihai Simion, cobzar si masterand al Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Litere. Prin intermediul muzicii de cobza si al povestilor sale, Bogdan ne va introduce in atmosfera petrecerilor din spatiul romanesc de la inceputul secolului al XIX-lea, inspirat de tabloul Petrecere cu lautrari (1884) de Theodor Aman, expus in Galeria de Arta Romaneasca Moderna.Participarea la aceste evenimente se face doar pe baza de inscriere, in limita locurilor disponibile, prin e-mail la mona.timofte@art.museum.ro sau prin telefon la 021.314.81.19. Pret:10 lei/intalnire (include biletul de acces in muzeu si taxa de participare la eveniment).

Programul Experimentează artaoferă tinerilor posibilitatea de a interacţiona cu o lucrare la nivel personal, având ocazia să exploreze multi-senzorial arta, cu ajutorul invitaţilor-tineri artişti sau profesionişti din domeniul cultural. Fiecare întâlnire îşi propune să creeze pentru participanţi un context de învăţare nonformal, punând accentul pe explorarea poveştii din spatele lucrării de artă, cu ajutorul artistului invitat.Acest proiect este organizat şi facilitat de CADO-Consiliul Adolescentilor la MNAR. CADO este o echipă de 17 voluntari, elevi de liceu, ce are ca scop crearea şi promovarea programelor şi evenimentelor culturale pentru publicul adolescent al MNAR, cu scopul de a arăta altor tineri că muzeul poate fi un loc alternativ de petrecere a timpului liber şi de dezvoltare personală.