Evocare George Bacovia  Geografii emoționale și mituri urbane jpeg

Evocare George Bacovia. Geografii emoționale și mituri urbane

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 21 iunie 2017

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 18.30, la Casa memorială „George și Agatha Bacovia” (Str. George Bacovia 63), la un eveniment prin care ne propunem marcarea celor 60 de ani, împliniți în data de 22 mai 2017, de la pierderea poetului George Bacovia. Aducem acum un discret omagiu unei personalități literare esențiale pentru înțelegerea limbajului poetic, în structura căruia muzica și poezia au conviețuit în deplină armonie.

Astfel, vă propunem să participați la o conferință inedită - „Geografii emoționale și mituri urbane”, susținută de istoricul Adrian Majuru, director Muzeul Municipiului Bucureşti - Palatul Suțu. Conferința va suprapune hărți istorice afective, care s-au conturat începând din secolul al XVIII-lea, și care încă sunt prezente în mediul urban, cartografii ce au afectat atât viața scriitorului George Bacovia, cât și a colegilor săi de generație.  

afiiss jpg jpeg

Conferința va fi urmată de un recital alternativ susținut la vioară de interpreta Diana Miron, dorind să readucem în atenție talentul muzical nativ al poetului, excelent violonist, înainte de a fi poet, lucru mai puțin cunoscut publicului românesc. 

Gazda evenimentului va fi Lelia Spirescu, muzeograf al Casei memoriale „George și Agatha Bacovia”. 

Intrarea la eveniment este liberă.