Eveniment editorial: Papa Ioan Paul II/Karol Wojtyla, In mainile Domnului  Insemnari personale, 1962 –2003 jpeg

Eveniment editorial: Papa Ioan Paul II/Karol Wojtyla, In mainile Domnului. Insemnari personale, 1962-–2003

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 8 aprilie 2015

Editura Humanitas va lansa in curand volumul de insemnari ale Papei Ioan Paul II cu titlul In mainile Domnului.Insemnari personale, 1962-–2003. Mai bine de patruzeci de ani din viata celei mai importante personalitati spirituale a secolului XX sunt consemnati in acesta carte care, odata aparuta in Polonia, a! starnit un imens interes mediatic. Incredintate prin testament parintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul si cel mai apropiat colaborator al Papei, pentru a fi arse, aceste insemnari nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregatiei pentru Cauzele Sfintilor.

Decizia luata de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul de astazi al Cracoviei, din profunda dragoste si respect fata de Papa, ne ofera, poate, una dintre cartile fundamentale ale umanitatii, un extraordinar document care dezvaluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiti oameni si un loc spiritual aparte in care ceea ce este omenesc si ceea ce este dumnezeiesc se imbina in dimensiunea sfinteniei.

Karol Wojtyla, episcop, apoi arhiepiscop al Cracoviei, cardinal si Suveran Pontif din 1978, devenit dupa moarte sfant al Bisericii Catolice, a strabatut una dintre cele mai dificile perioade ale secolului XX, fiind nucleul lumii spirituale occidentale. Insemnarile sale reprezinta unica sansa de a intelege viata interioara a celui care, prin dragostea sa pentru oameni si Dumnezeu, a influentat cursul istoriei. Singurul Suveran Pontif care a vizitat Romania, Ioan Paul II a facut posibil un moment de o imensa importanta istorica. Sute de mii de oameni, ortodocsi, catolici si greco-catolici, au participat la evenimentele petrecute in cele trei zile ale vizitei.

„Insemnarile spirituale ne arata profunzimea vietii in Dumnezeu a lui Karol Wojtyla. Ele dezvaluie taina inimii unui Petru al timpurilor noastre, care in perioada grea a comunismului a fost episcop al Cracoviei, iar apoi, timp de aproape douazeci si sapte de ani, a condus Arca lui Petru pe valurile involburate ale secolului XX si ale inceputului de secol XXI. Insemnarile personale cuprind reflectii asupra trairilor interioare, decizii, rugaciuni, cugetari si consideratii cu privire la propriul progres spiritual. In primul rand, ele exprima relatia personala a autorului cu Dumnezeu, centrul vietii sale interioare.“ (pr. Jan Machniak)

„Fie ca lectura insemnarilor personale ale Papei Ioan Paul II sa ne ajute pe toti sa descoperim profunzimea spirituala a omului secolului XXI si sa ne duca la o si mai mare iubire pentru Dumnezeu si pentru semeni.“ (card. Stanislaw Dziwisz, mitropolitul Cracoviei)

Coperta volumului
Coperta volumului

Coperta volumului