Epava Titanicului, explorată în vederea reconstrucţiei virtuale în 3D jpeg

Epava Titanicului, explorată în vederea reconstrucţiei virtuale în 3D

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 25 august 2010

O echipă de specialişti a plecat, duminică seară, dintr-un port canadian, pentru a ajunge la locul în care se află epava transatlanticului Titanic, care va fi vizitată cu ajutorul unui robot submarin echipat cu camere video, au anunţat organizatorii acestei expediţii.

Expediţia, organizată de societatea americană RMS Titanic, care deţine drepturile de explorare a epavei, a plecat din portul Saint-Jean din provincia canadiană Noua Scoţie şi va avea o durată de 20 de zile., informează Mediafax.

Echipajul va cartografia locul în care se află epava acestui pachebot care s-a scufundat în 1912, în largul coastelor canadiene, şi va realiza o reconstrucţie virtuală a acestuia în 3D.

Societatea din Atlanta a indicat pe site-ul său că această expediţie va fi, "probabil, cea mai avansată din punct de vedere tehnologic care a fost organizată vreodată".

Echipamentele de care dispune echipa de specialişti, mai ales un sonar de înaltă rezoluţie, vor permite crearea celor mai detaliate imagini ale Titanicului din zilele noastre. Arheologii şi oceanografii vor evalua starea epavei şi vor repertoriza elementele acesteia.

Persoanele interesate vor putea urmări întreaga expediţie pe internet, pe site-ul www.expeditiontitanic.com, pe reţeaua socială Facebook şi pe platforma de microblogging Twitter.

Titanicul s-a scufundat după ce s-a lovit de un aisberg în timpul traversării sale inaugurale a Atlanticului, cauzând moartea a 1.500 de persoane. Epava a fost localizată în 1985, la o adâncime de aproximativ 4.000 de metri.