Romfilatelia a emis marca poştală „România Vatican 2019  Vizita Apostolică a Papei Francisc în România”  jpeg

Romfilatelia a emis marca poştală „România-Vatican 2019. Vizita Apostolică a Papei Francisc în România”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 mai 2019

Romfilatelia, în parteneriat cu Oficiul Poștal al Statului Vatican, va introduce în circulație vineri, 31 mai 2019, emisiunea comună de mărci poștale România-Vatican 2019. Vizita Apostolică a Papei Francisc în România. Emisiunea este alcătuită dintr-o coliță dantelată a cărei valoare nominală este de 11,50 lei. 

Vizita se va desfășura sub motto-ul ”Să mergem împreună!” si va avea loc în perioada 31 mai – 2 iunie în București, Șumuleu Ciuc, Iași și Blaj. Papa Francisc va fi prezent pentru prima dată în „Grădina Maicii Domnului”, așa cum a fost numită România de către Papa Ioan Paul al II-lea în Vizita Apostolică din luna mai a anului 1999. La vremea aceea, România nu era membră a Uniunii Europene, dar vizita Papei s-a desfășurat sub semnul unității, plasând România în atenția mass-mediei internaționale. 

Emisiunea de mărci poștale „România-Vatican 2019. Vizita Apostolică a Papei Francisc în România” va fi disponibilă începând de vineri, 31 mai 2019, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/. Aceasta este completată de 1 plic prima zi, iar ca forme de machetare a fost folosită o coliță valoroasă dantelată.

romania vatican jpg jpeg