Dialoguri în schimbare | '89 '90: (In)conștiența schimbării jpeg

Dialoguri în schimbare | '89-'90: (In)conștiența schimbării

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 decembrie 2015

ARCEN şi Docuart, în parteneriat cu Asociaţia EuRo Cinema au lansat la începutul lunii decembrie programul "Dialoguri în schimbare", la Cinemateca Eforie.

„Dialoguri în schimbare” este genericul unui program de dezbateri care are ca punct de pornire frământările social-politice și culturale apărute în luna noiembrie la București. Necesitatea și urgența unor reforme fundamentale în societatea românească este recunoscută de toată lumea. Important este ca această schimbare să aibă ca fundament atât un dialog coerent, cât și o analiză critică, istorică și filozofică a prezentului, cât și a altor momente similare pe care societatea românească le-a traversat în timp.

Pe 16 decembrie, de la ora 19.00, la cinemateca Eforie, Andreea Apostu, Alberto Groșescu și Edmond Niculușcă vor face o analiză a presei din decembrie 1989 și din primele luni ale anului 1990, dar și a felului în care s-a produs schimbarea social-politică cerută atunci în stradă.

Vor fi analizate și o serie de imagini din timpul Revoluției și a mitingurilor din ianuarie 1990, precum și un material-document din Piața Universității realizat de TVR, dar nedifuzat niciodată de Televiziunea Română.

Intrarea este liberă și se va face în limita locurilor disponibile.