Dezbatere IICCMER: «Cunoașterea trecutului totalitar comunist  De la interes la dezinteres (și retur)» jpeg

Dezbatere IICCMER: «Cunoașterea trecutului totalitar comunist. De la interes la dezinteres (și retur)»

📁 Comunismul in România
Autor: Redacția
🗓️ 15 martie 2017

București, 16 martie 2017. Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Fundația Konrad Adenauer (KAS), în colaborare cu Biblioteca Națională a României, vă invită luni, 20 martie 2017, de la ora 17:30, la dezbaterea „Cunoașterea trecutului totalitar comunist. De la interes la dezinteres (și retur)”, care urmăreşte să aducă în atenţia publicului măsurile adoptate de ţările fost comuniste în vederea cunoașterii trecutului lor totalitar.

Manifestarea este prilejuită de găzduirea în sălile expoziționale ale Bibliotecii Naționale (Pergament, Scriptorium, Papirus - parter, aripa Dâmboviţa) a expoziției foto-documentare Comunismul în România.

La eveniment vor lua cuvântul Emil Constantinescu, Președintele României (1996-2000); Markus Meckel (Berlin), ultimul ministru de externe al RDG; președintele Consiliului Fundației Federale de Studiere a Comunismului în RDG; Jonila Godole (Tirana), Director executiv Institutul pentru Democrație, Media și Cultură; Radu Preda, Președinte executiv IICCMER (moderator).

Prezentările din cadrul dezbaterii vor ilustra experienţa Germaniei și Albaniei şi vor fi însoţite de o analiză comparativă cu situația României. Limbile dezbaterii: română și germană. Este asigurată traducerea simultană. Intrarea este liberă.

afis dezbatere 20 martie web jpg jpeg