De vizitat pe lângă Festivalul George Enescu: „The Art of Living Pop up Art Gallery” jpeg

De vizitat pe lângă Festivalul George Enescu: „The Art of Living Pop-up Art Gallery”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 3 septembrie 2013

Revista The Art of Livingși partenerii săi, galeriile 418 și AnnArt, invită iubitorii de artă la o expozițiede tip artele-reunite, în cadrul căreia sunt expuse lucrări realizate de 12 artiști românibinecunoscuți și apreciați la nivel internațional.

”The Art of Living Pop-up Art Gallery” este deschisă publicului pe parcursul Festivalului „George Enescu”, în perioada 1 – 29 septembrie 2013, într-o clădire de patrimoniu construită în 1890 șisituată pe strada Georges Clemenceau nr. 2, vis-à-vis de Ateneul Român. Afectată de trecerea timpului și evenimente importante, clădirea a fost transformată astăzi într-o galerie de tip pop-up, dedicată picturii și sculpturii contemporane, arhitecturii de patrimoniu și muzicii clasice.

Cele douăsprezece personalități artistice invitate să expună în cadrul ”The Art of Living Pop-up Art Gallery” sunt aduse împreună de către cele două galerii și reprezintă o nișă importantă a artei contemporane românești:Anca Bodea, Ștefan Radu Crețu, Adriana Elian, Romul Nuțiu, Cristian RăduțășiDiet Sayler, din partea 418 Contemporary Art Gallery, și Francisc Chiuariu, Laura Covaci, Dorin Creţu, Mircea Roman, Paul Neaguși Vladimir Şetran, din partea AnnArt Gallery.

Iubitorii de artă vor găsi la galerie și cel mai recent număr al revistei The Art of Living, o ediție specială dedicată muzicii clasice și galeriilor și muzeelor de artă din România.

Organizatori:

The Art of Livingeste o revistă ce apare trimestrialîn ediție bilingvă română-engleză șicare vorbește despre oameni remarcabili, locuri memorabile și produse spectaculoase. În paginile revistei sunt invitaţi să vorbească despre stilul lor de viaţă, hobby-uri, carieră și investiții lideri ai unor industrii, artiști ce beneficiază de recunoaştere internațională, antreprenori sau tineri excepțional de talentaţi. (http://www.theartofliving.info

418 Contemporary Art Gallerya fost constituită în București în anul 2008 cu intenția de a promova artiști români atât în țară, cât și în străinătate. Galeria reprezintă o generație inovativă de artiști români care lucrează în mediile pictură, sculptură și instalație. Aceasta colaborează cu diverse muzee și susține expoziții cu intenția de a contribui la creșterea pieței de artă modernă și contemporană din România, prin participarea la târgurile internationale de artă, editarea publicațiilor dedicate artiștilor și organizarea simpozionului anual de la Cetate.(http://www.418gallery.com)

AnnArt Gallerya fost fondată în 2011, din dorinţa de a spori vizibilitatea artei contemporane în Româniași de a sprijini artiștiiîn consolidarea unor cote de piaţăautentice, înţarășiîn străinătate. Publică o serie de cataloage de artă, desfășoară un program de educaţie de artă pentru tineri, face lobby pentru prezenţa artei în spaţiul public prin arta la vedereși acordăanual un premiu pentru tinerii artiști. (http://www.annartgallery.ro).