"Cu mama la muzeu", un program pentru copii şi părinţi la Muzeul Satului din Capitală jpeg

"Cu mama la muzeu", un program pentru copii şi părinţi la Muzeul Satului din Capitală

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 15 noiembrie 2012

Astfel, în această perioadă, copiii, împreună cu părinţii, vor putea să participe, sub coordonarea unor profesori, la confecţionarea de măşti populare în stil tradiţional, a sorcovei. vor afla cum se confecţionează Steaua de Crăciun cu care merg la colindat sau vor decora turtă dulce. Toate aceste activităţi se întâmplă la gura sobei, unde actori cunoscuţi vor depăna poveştile copilăriei.

Atelierele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, preţul fiecăruia dintre ateliere fiind de 20 lei pentru fiecare participant.

De asemenea, tot în cadrul programului "Cu mama la muzeu", copiii pot participa la un atelier de origami-kirigami, organizat de Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" în colaborare cu Societatea Ornitologică Română. Preţul acestui atelier este de 10 lei pentru fiecare participant, anunţă reprezentanţii muzeului.

La fiecare dintre ateliere, activităţile vor cuprinde şi o secţiune intitulată “Căsuţa cu poveşti", în care un actor va povesti “la gura sobei" din lumea cărţilor pentru copii.

sursa:http://www.mediafax.ro