Constantin Bălăceanu Stolnici povestește despre Calea Victoriei de odinioară jpeg

Constantin Bălăceanu Stolnici povestește despre Calea Victoriei de odinioară

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 septembrie 2014

Joi, 11 septembrie 2014, de la ora 19, la Palatul Suţu Constantin Bălăceanu Stolnici va povesti despre Bucureștiul copilăriei sale și Calea Victoriei de odinioară.

„În primul rând, în copilăria mea nu existau străzi asfaltate. E drept că nu mai existau nici străzi pardosite cu bârne de lemn, cum era Podul Mogoşoaiei pe vremea bunicilor mei. În centru, străzile erau toate pavate cu piatră cubică .Unele din ele mai erau „pavate" cu bolovani. La periferie toate drumurile erau ca drumurile de ţară din pământ bătut sau cu pietriş, care se umpleau de noroi după fiecare ploaie mai abundentă" scrie Constantin Bălăceanu Stolnici în cartea „Amintiri.. O viaţă de poveste în Bucureştiul interbelic".

Constantin Bălăceanu Stolnici este un om de știință român, medic neurolog, pioner în domeniul neurociberneticii, profesor de Neuropsihologie și Anatomie a Sistemului nervos, membru de onoare al Academiei Române, descendent al Bălăcenilor, veche familie boierească aparținând nobilimii pământene. Activitatea medicală şi-a desfasurat-o la spitale precum Spitalul Colentina, Spitalul Dr. Cantacuzino, Gheorghe Marinescu, a fost și șef de secție la Institutul Național de Gerontologie cât şi la Serviciului Metodologic de Neurologie și Neurochirurgie.

Constantin Bălăceanu Stolnici este Efor testamentar al Așezămintelor Brâncovenești (Biserica Domnița Bălașa);Membru al Adunării Naționale și al Consiliului Național al Bisericii Ortodoxe Române;Președinte al Societății Ateneul Român;Director onorific al Institutului de Antropologie al Academiei Române;Președinte de onoare al Universității Ecologice din București;Președinte al familiarilor Ordinului de Malta din România;Președinte al Centrului Internațional Antidrog și al Drepturilor Omului. Are următoarele afilieri:Membru de onoare al Academiei Române;Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România (AOSR);Academia de Științe Medicale din România;Societatea de Istorie a Medicinei;Societatea Internațională de Lingvistică Aplicată;Societatea franceză de Neurologie;Congresul Interamerican al Medicilor și Chirurgilor;Societatea Braziliană de Cibernetică;Societatea Franceză de Înalte Studii;Societatea Madrilenă de Cibernetică, (membru de onoare);Societatea Mondială de Cibernetică și Sisteme Generale (Londra);Societatea Internațională de Medicină Cibernetic;Asociația Americană de Cibernetică. A publicat peste 25 de cărţi, între care peste 15 lucrări în domeniul neuroştiinţei.

Intrarea 7 lei. În preţ este inclusă vizitarea expoziţiei permanente.Următoarele conferinţe de joi:Joi 18 septembrie 2014, ora 19:00Memoria culturală a exilului românesc. O incursiune istorică cu dr. Mihai Neagu BasarabJoi 25 septembrie 2014, ora 19:00Cartiere ceferiste în Bucureşti cu Andrei Răzvan VoineaJoi 2 octombrie 2014, ora 19:00Fotograful Franz Duschek cu Emanuel Bădescu