Conferinţa «Istorii mari și mici ale domniilor fanariote» jpeg

Conferinţa «Istorii mari și mici ale domniilor fanariote»

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 20 februarie 2018

Arhivele Naționale, ca păstrătoare ale celui mai însemnat tezaur documentar al României, adresează tuturor iubitorilor de istorie invitația de a ne vizita pentru a cunoaște documentele fondatoare ale civilizației românești.

În ziua de 21 februarie 2018, Arhivele Naționale inaugurează ciclul COMORI DIN ARHIVELE NAȚIONALE, o serie de întâlniri lunare unde istorici cu experiență vor prezenta, tematic, rodul cercetărilor lor pe baza documentelor originale păstrate în fondurile Arhivelor Naționale. Amfitrioana întâlnirilor va fi doamna cercetător științific gradul I, dr. GEORGETA FILITTI.

Astfel, de la ora 18, în holul central al Arhivelor Naționale din Bd. Elisabeta nr. 49, prof. dr. TUDOR DINU de la Universitatea București (cunoscut elenist, autor, între altele, al lucrării recent apărute “Bucureștiul fanariot”), va vorbi despre ISTORII MARI ȘI MICI ALE DOMNIILOR FANARIOTE VĂZUTE PRIN DOCUMENTE DE ARHIVĂ.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Documentele expuse în original pot fi vizionate doar pe durata evenimentului.

La conferința inaugurală va participa cu un stand de cărți și Editura Humanitas, cu o selecție de titluri din colecția sa de istorie, printre care și cele două volume din 2015 și 2017ale lucrării sus-amintite semnată de prof. dr. Tudor Dinu.