Autor 1702 vizualizări


Astăzi, 25 iunie, ora 19.00, va avea loc laInstitutul Cultural Român de la Viena un concert organizat în parteneriat cu Societatea Internaţională „George Enescu” din Viena.Evenimentul promovează campania internaţională de strângere de fonduri pentru restaurarea casei de la Mihăileni (judeţul Botoşani) a compozitorului George Enescu. Ca urmare a eforturilor depuse pe parcursul unui an deSocietatea Internaţională „George Enescu” din Viena, casa de la Mihăileni a fost declarată, în noiembrie 2013, monument naţional.

 

„Promovăm constant iniţiativa Societăţii Internaţionale Gorge Enescu din Viena. Săptămâna aceasta profităm de prezenţa la evenimentele noastre a unui public internaţional sosit la Viena cu ocazia Forumului Anual al Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).Concertele, expoziţiile, conferinţele şi manifestările organizate la ICR şi în afara sediului promovează România ca spaţiu cultural complex şi dinamic, în dialog cu alte culturi europene şi internaţionale.” (Irina Cornişteanu, director ICR Viena)

Concertul de la ICR Viena va fi susţinut de instrumentişti de renume şi solişti de la Opera de Stat din Viena:Aura Twarowska(mezzosoprană), Lubica Gracova (mezzosoprană), Simina Ivan (soprană), Sara Bryans (pian), Cristian Nenescu (vioară), Endre Guran (violă) şi Raluca Ştirbăţ (pian). În program vor fi prezentate opere de George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Constantin Silvestri, Johannes Brahms, Fritz Kreisler şi Eugène Ysaÿe.

 

Campania de strângere de fonduri la nivel internațional a fost lansată în aprilie 2014 de pianista Raluca Ştirbăţ, preşedintele Societăţii Internaţionale „George Enescu” din Viena. Sumele primite cu titlu de donaţii vor fi oferite autorităților pentru achiziționarea imobilulului de la actualii proprietari, pentru o restaurare ulterioară şi includerea acestuia în circuitul muzeistic european. Detalii suplimentare la:[email protected]

 

Program

 

Johannes Brahms(1833-1897) – Zwei LiederOp. 91 für Mezzosopran, Klavier und Viola

1.     Gestillte Sehnsucht

2.     Geistliches Wiegenlied

Aura Twarowska – Mezzosopran

Sara Bryans – Klavier

Endre Guran – Viola

George Enescu(1881-1955) – Drei Lieder nach Gedichten von Carmen Sylva

1.    Armes Mägdlein

2.    Frauenberuf

3.    Regen

 

Lubica Gracova – Mezzosopran

Raluca Ştirbăţ – Klavier

Fritz Kreisler(1875-1962)

1.     Präludium und Allegroim Stile von Gaetano Pugnani

2.    Liebesleid

Cristian Nenescu – Violine

Raluca Ştirbăţ – Klavier

Eugène Ysaÿe(1858-1931) – SonataNr. 3 für Violine-Solo („Ballade, à Georges Enesco”)

Cristian Nenescu – Violine

George Enescu(1881-1955) – Carillon nocturneaus Pièces Impromptues pour PianoOp. 18

Constantin Silvestri(1913-1969) – Baccanale

Raluca Ştirbăţ – Klavier

Tiberiu Brediceanu(1877-1968) – Zwei Lieder

Aura Twarowska – Mezzosopran

Raluca Ştirbăţ – Klavier

George Enescu(1881-1955) – Sept Chansons de Clement Marot, Op. 15

Simina Ivan – Sopran

Raluca Ştirbăţ – Klavier

George Enescu(1881-1955)-Sonate für Klavier und ViolineOp. 25 Nr. 3, „dans le caractère populaire roumain” 3. Satz – Allegro con brio, ma non troppo mosso

Cristian Nenescu – Violine

Raluca Ştirbăţ – Klavier