Comorile din aur ale dacilor ajung, din nou, la Ploieşti jpeg

Comorile din aur ale dacilor ajung, din nou, la Ploieşti

📁 Dacia antică
Autor: Vali Toma
🗓️ 6 octombrie 2010

Coiful de la Poaina Coţofeneşti dar şi alte piese realizate integral din aur vor ajunge la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul Naţional de Istorie a României va prezenta, la Ploieşti, expoziţia itinerantă „Comorile dacilor".

Bijuterii din aur şi argint, dar şi arme descoperite în tezaurele de la Perșinari, Hinova, Biia, Stăncești, Cucuteni-Băiceni, Budești Averești sau Pietroasa vor fi expuse, în următoarele săptămâni, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova.

Expoziţia cuprinde 16 piese de patrimoniu, clasate în categoria Tezaur, a căror valoare se ridică la zeci de mii de euro.

Vernisajul expoziţiei va avea în data de 14 octombrie, la ora 12.00, la sala Tezaur a muzeului ploieştean.

Brăţările dacice, din aur

Anul trecut, în cadrul acestei expoziţii au fost prezentate, pentru prima dată pe teritoriul României patru  dintre cele 12 brăţări dacice fabricate din aur, care au fost recuperate cu mari eforturi de statul român.

Pe lângă acestea au mai fost expuse alte şase brăţări de argint descoperite în Prahova, la Coada Malului, dar şi obiecte de podoabă, monede, coifuri şi alte piese valoroase din aur sau argint aurit.