Civilizație: Este Occidentul de domeniul trecutului? jpeg

Civilizație: Este Occidentul de domeniul trecutului?

📁 Recomandări de film
🗓️ 25 noiembrie 2013

BBC Knowledge va difuza, miercuri, 27 noiembrie de la ora 22:00, seria documentară Civilizație:Este Occidentul de domeniul trecutului? care investighează motivele pentru care stilul occidental a fost atât de popular timp de aproape cinci secole. Printr-o suprapunere a Occidentului cu „Restul lumii”, istoricul Niall Ferguson de la Harvard încearcă să descopere cum Occidentul și-a menținut supremația asupra resurselor Terrei pentru o perioadă atât de îndelungată.

În același timp, Niall cercetează și ascensiunea fenomenală a economiei Chinei, pe fondul unui scepticism în creștere față de democrația și comerțul occidentale, dar și îngrijorarea generală referitoare la apocalipsa ecologică care ar putea conduce la decăderea regatului Vestului.

Așadar, civilizația occidentală a condus odinioară peste jumătate din lume, iar cultul său continuă să fie urmat de mai bine de o treime din populația planetei. Modul în care trăiesc oamenii – sau aspiră să trăiască – este fără îndoială o invenție a Vestului. Tendințele occidentale în materie de regim alimentar, modă și construcții au fost adoptate de diverse țări și culturi din întreaga lume. Dar este posibil ca toate acestea să se apropie de sfârșit?

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe:de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.