Cinema în parc jpeg

Cinema în parc

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 iulie 2012

Între 18 şi 25 iulie, în Parcul Bazilescu din Bucureşti se va desfăşura proiectul „Cinema în parc", în cadrul căruia vor fi proiectate filme precum „Visul lui Adalbert", de Gabriel Achim, şi „Tatăl Fantomă", de Lucian Georgescu.

Evenimentul va avea loc în Parcul Bazilescu din Capitală, în fiecare seară, începând cu ora 22.00, iar intrarea este liberă, anunţă Mediafax.

Astfel, în prima seară, publicul bucureştean este invitat la „Taverna Soul Kitchen", de Fatih Akin, o comedie care a obţinut în 2009 premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia, iar în 2010 a fost nominalizată la premiile Academiei de Film Europene.Programul continuă cu „Jaf... la Turnul Mare/ Tower Heist", un film cu Ben Stiller şi Eddie Murphy în rolurile unor angajaţi ai unui complex de lux care încearcă să se răzbune pe un escroc miliardar de pe Wall Street pentru că le-a furat fondul de pensii.

Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneţia şi la premiile Academiei de Film Europene, lungmetrajul „Nevasta la putere/ Potiche" o are ca protagonistă pe Catherine Deneuve interpretând rolul unei femei nevoite să preia frâiele afacerii de familie, situaţia complicându-se când realizează că liderul de sindicat este un fost iubit al ei, Maurice Babin, interpretat de Gerard Dépardieu.

Lista titlurilor conţine şi filme româneşti-„Naşa", o comedie în regia lui Jesus del Cerro şi Virgil Nicolaescu ce a obţinut premiul publicului la gala Gopo 2012, „Visul lui Adalbert", o comedie neagră semnată de Gabriel Achim, şi „Tatăl Fantomă", în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureş, Victor Rebengiuc, Mihai Constantin şi Mirela Oprişor.

sursa:adevarul.ro