"Cerere în căsătorie" la TvR jpeg

"Cerere în căsătorie" la TvR

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 5 ianuarie 2017

Casa de Producție TVR vă propune să revedeți primul spectacol ce a fost difuzat în 2016 sub genericul Teatrul Național de Televiziune. ”Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, o producție a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Galaţi, sâmbătă, 7.01, ora 20.00, pe TVR 3.

”Cerere în căsătorie, în viziunea mea, este o piesă despre stări extreme, oameni în criză aflaţi la graniţa fragilă dintre ridicol şi tragic, excesiv de sensibili şi de o duritate inconştientă. O tragi-comedie. Toată acţiunea se petrece în timp real şi e fascinant să vezi cum o umanitate dezlănţuită trece prin toate stările posibile, în doar o oră de viaţă.

O viaţă concentrată şi minunat de nuanţată. O comedie umană ce-ţi lasă un gust dulce-amar. Astăzi, când trăim atât de rapid şi intens, iar viaţa trece pe lângă noi în ritm alert, aaceastă bijuterie cehoviană ne tulbură pe toţi cu cinismul ei ascuns”- Felix Alexa

Distribuția:Lucian Pînzaru, Petronela Buda, Cristian Gheorghe

Producţie:Cezarina Hărăbor

Cameramani:Dragoş Ionescu, Alex Ghiţă, Gabi Oprea, Ionuţ Spătaru, Mihai Alexandrescu, Montaj:Monica Andrei

Regia muzicală şi postprocesare sunet:Gabriel Scîrlet

Director de imagine:Vlad Tănase

Regia tv:Gini Ignat

Producător:Sînziana Miloşoiu

Scenografia:Andrada Chiriac

Regia, ilustrația muzicală și light design:Felix Alexa

Program difuzare ”Cerere în căsătorie”:TVR 3, sâmbătă, 7.01, ora 20.00 și duminică, 8.01, ora 8.00. Iar pe  TVR 2, vă propunem luni 9.01, la ora 20.10, o piesă de teatru celebră într-o interpretare de excepţie, un spectacol din arhiva de aur a Televiziunii Române:Caligula de Albert Camus, In Memoriam Ovidiu Iuliu Moldovan (n. 1 ianuarie 1942  – d. 12 martie 2008) 

Spectacol realizat in colaborare cu Teatrul National I.L. Caragiale (data premierei 14.10.1991

Teatrul Național de Televiziune este un proiect Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR și online pe www.tvrplus.ro

Producător coordonator:DEMETER András István